SKC Kragujevac-program za narednu nedelju

Kultura

Sreda, 19. januar u 1900

Kontakt galerija

Predstavlјanje knjige Čudni lјudi, Mario Badjuk

Knjiga „Čudni lјudi“ Maria Badjuka je njegov književni prvenac u kome je sublimirao svoju raskošnu životnu lektiru uklopivši u nju priču o odnosu sa bolešću koja postaje integralni deo napadnutog tela. Tok svesti, bogate književne reference, razmišlјanja na nivou esejistike iz tačke junaka koji igru sudbine prihvata kao smisao dajući tako smisao svemu prošlom, ali pre svega sadašnjem trenutku bez koga nema ni smisla budućnosti.

Roman-prvenac istaknutog kragujevačkog profesora privukao je zasluženu pažnju lokalne javnosti. U sredu, 19. januara saznaćemo sve o tome u razgovoru sa piscem.

Sreda, 19. januar u 2100

Radio televizija Kragujevac

SKC kvArt – Pesnički glasovi

U serijalu SKC KvArt emitovano je mnogo poezije pročitane uživo. Emisija Pesnički glasovi sadrži samu poeziju pročitanu od strane onih koji su je napisali. Pored Prvenaca Nikole Lučića, Mirka Kekića i Nenada Ignjatovića, možete čuti naše pesnike čija je veličina i značaj nesumnjiva – Nina Živančević i Zvonko Karanović.

Četvrtak, 20. januar u 2100

YouTube kanal SKC

SKC kvArt – Poetski specijal

SKC KvArt Poezija je specijalna emisija koja sadrži studijski snimlјene pesme koje su emitovane u prošlogodišnjim emisijama. U kombinaciji sa video-spotovima koji ih prate, ove dela čine jedno skladno radiofonsko delo sa vizuelnom dimenzijom.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.