SKC NA „DASKAMA HUMANOSTI” U NIŠU: „TOTOVI“ OPET NAGRAĐENI NA NIŠKOM FESTIVALU

Društvo Kultura

Na Prvom humanitarnom (ali i takmičarskom) pozorišnom festivalu „Daske humanosti” koji se proteklog vikenda održavao u niškom Pozorištu Lutaka, Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Kragujevac izvelo je predstavu „Totovi” (po tekstu Ištvana Erkenjija i režiji Kostadina Stojadinova) i osvojilo čak četiri nagrade.

Naše Akademsko pozorište nagrađeno je drugom nagradom za najbolju predstavu, nagradom za najbolju režiju (Kostadin Stojadinov), glumačkom nagradom za najbolju sporednu žensku ulogu (Julija Vučković) i nagradom za kostim (Kostadin Stojadinov i Tamara Obrenović).

Kragujevački SKC nastupio je u konkurenciji Akademskog pozorišta SKC Niš, Teatra Gimnazijalac iz Lebana i Scene24. Predstave je ocenjivao žiri u sastavu Hadži Ivan Redi, Branko Krsmanović i Stefan Krasić a sav prihod sa festivala (kao i donacija) doniran je Kliničkom centru za dečiju internu kliniku, Odeljenje za neonatologiju.

Inače, predstava „Totovi” kragujevačkog SKC, već je trijumfovala u Nišu početkom prošle jeseni na „Urban festu” a aktuelne nagrade najbolji su uvod u festival „Zlatna kulisa” koji će se ove godine odvijati u našem Studentskom kulturnom centru od 12. do 15. marta pod sloganom „Udahni slobodno”. Naravno, Kragujevčani će na njemu, kao domaćini učestvovati sa već višestruko nagrađivanom (u Nišu i Šapcu) predstavom „Totovi”.

Piše: Zoran Mišić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.