SKC – Predstavljanje zbirke pesama „Prima furia”

Kultura

Večeras (sreda, 21. april) u 19 sati na „Zoom” platformi SKC-a biće predstavljena zbirka pesama „Prima furia” pesniknje Marine Radovanović. Pesnička zbirke „Prima furia” sastoji se iz četrdesetak pesama različitog obima koje se obično ograničavaju na kraći izraz, neretko od tek nekolicine stihova.

– Uprkos tome, pesme kriju nedvosmislen lirski potencijal, potentnost izraza u razvitku i mogućnost višestrukog čitanja. Angažovana i provokativna u meri koja ne remeti ritam pesama, „Prima furia” izbegava presude i krajnje zaključke koji bi bili u skladu sa društvenim mejnstrimom, kog autorka markira kao lažnog darodavca pogodnosti i povoljnosti u zamenu za tiho, zaglušujuće robovanje, stoji, osim ostalog, u obrazloženju žirija koji je formirala Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki” iz Sombora dodelu nagrade „Golub” koja je posvećena prvim knjigama mladih autora.

Marina Radovanović (Zrenjanin, 1986) stekla je obrazovanje na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, a objavljivala je pesme u zbornicima i periodici.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.