Skupština Kragujevca zaseda 2. septembra, Narodni muzej menja ime

Grad Politika

Nakon kolegijuma sa šefovima odborničkih grupa, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović zakazao je 19. redovnu sednicu gradskog parlamenta za 2. septembar.

Narednog petka odbornici će, pored ostalog, razmatrati finansijske izveštaje javnih i javno – komunalnih preduzeća i privrednih društava čiji je osnivač grad, kao i predloge odluka o davanju saglasnosti na raspodelu dobiti brojnih privrednih društava.

Takođe, na dnevnom redu naći će se i set odluka vezanih za ustanove kulture, u kojima se osnivačka akta usklađuju sa zakonom o kulturi, po pitanju izbora direktora, kao i broja i izbora članova upravnih i nadzornih odbora.

Kada su u pitanju odluke iz oblasti kulture, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović je izdvojio Pozorište za decu koje menja naziv u Pozorište za decu i mlade. Naime, stručne službe su procenile da  repertoar koji se tiče mladih uzrasta od 14 do 21 godine, kada je u pitanju pozorišna umetnost, nije dovoljno kvalitetan, tako da će se sada Pozorište za decu i mlade baviti upravo tom populacijom.

Pored toga, Narodni muzej promeniće naziv u Narodni muzej Šumadije u Kragujevcu. On će, pojasnio je Petrašinović, pod svojom ingerencijom imati sve narodne muzeje koji se nalaze na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga, a ono što je takođe bitno je da će sada direktora Narodnog muzeja Šumadije u Kragujevcu imenovati resorni ministar.

  • Kroz dopunu dnevnog reda 19. redovne sednice očekujemo da dođu odluke iz oblasti izbora, imenovanja i postavljenja. U radu ove sednice učestvovaće i narodni poslanici iz Kragujevca koji su izabrani u republički parlament na izborima održanim početkom godine. Pored narodnih poslanika koji već imaju odborničke mandate Biljane Ilić – Stošić, Veroljuba Stevanovića i Nikole Nešića, očekujem da aktivno učestvuju u diskusiji Nataša Jovanović i Dalibor Jekić, kazao je Petrašinović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.