Skupština slobodne Srbije: Ozbiljno shvatiti napad na Sejdinovića

Društvo

Skupština slobodne Srbije najoštrije je osudila „brutalne i podmukle napade na Nedima Sejdinovića“ i navela da „režimski glasnogovornici još jednom nasrću na integritet i profesionalizam čoveka koji se ne libi da kritički i neustrašivo stane na branik istine i slobode i iskorači pred zlo oličeno u avetima ne tako davne i krvave prošlosti“. 

  • Vlast nije u stanju da istrpi kritičke reči i poslednji napad na Sejdinovića u režimskim medijima i na društvenim mrežama usledio je posle objavljivanja sjajnog analitičkog teksta u dnevnim novinama Danas, navodi se u saopštenju.

Skupština slobodne Srbije ističe da je u tom tekstu Sejdinović je precizno razobličio još jednu političku smicalicu posrnulog režima Aleksandra Vučića. Naprasnim otvaranjem rasprave o vojvođanskom identitetu, vladajuće strukture pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa svojih veza sa organizovanim kriminalom, smatraju predstavnici SSS.

  • Sejdinoviću se prišivaju stavovi koje uopšte nije izneo u svom tekstu i, što je još opasnije, prebrojavaju mu se patriotska i nacionalna krvna zrnca, upozorava SSS.

Skupština slobodne Srbije ukazuje na realnu opasnost napada koji “iscrtavaju mete” na leđima profesionalnih i nezavisnih novinara, ali isto tako i mislećih, slobodoljubivih ljudi u Srbiji, i upozorava nadležne da svaki napad na Sejdinovića shvate veoma ozbiljno, jer je vreme slobode, a samim tim i odgovornosti za počinjena nepočinstva i zlodela veoma blizu.

izvor: FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.