SKUPŠTINSKA SALA, IPAK, BILA SLOBODNA

Politika

Namerno, ili slučajno, tek predsednik gradskog parlamenta Miroslav Petrašinović učinio je uslugu strankama koje se zalažu za bojkot izbora kada je predstavnike kragujevačkog Saveza za Srbiju obavestio da je sala Skupštine grada 19. februara u 18 sati zauzeta. Niti bi se okupilo toliko ljudi, niti bi se narednog dana toliko u Kragujevcu pričalo o opozicionom skupu ispred Prve kragujevačke gimnazije. A izostala bi i šetnja centralnim gradskim ulicama.

Predsednik kragujevačkog odbora Stranke slobode i pravde Dalibor Jekić kaže da je zahtev za korišćenje skupštinske sale za 19. februar za, kako je prvobitno bilo predviđeno, tribinu stranka okupljenih u Savezu za Srbiju, uputio predsedniku Skupštine grada Miroslavu Petrašinoviću. Kako o korišćenju sale bez nadoknade odlučuje Gradsko veće, iz pravne službe tog tela stigla je informacija da je salu rezervisala Republička izborna komisija, kao i da su slobodni termini 23. i 27. februar.

Prema pouzdanim informacijama Glasa Šumadije u terminu održavanja protesta ispred Gimnazije, sala Skupštine grada bila je prazna. Gotovo sva svetla u zgradi grada bila su pogašena i kada se šetnja zaustavila ispred stepenica. Šta se dogodilo od trenutka kada Petrašinović obaveštava opoziciju koja se zalaže za bojkot da je skupštinska sala zauzeta, do 19. februara, Glas Šumadije je pokušao da dobije odgovor (putem gradske informativne službe) od predsednika gradskog parlamenta, ali do pisanja ovog teksta – odgovor nije stigao.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.