Slađan Rakić: Beležim problema u Bresnici i reagovaću u Skupštini

Izbori 2022 Politika

Slađan Rakić, odbornik Skupštine grada i član Izvršnog odbora Saveza 90/zelenih Srbije, odazvao se, kako kaže, „pozivu meštana Ulice Bresničke i zabeležio sve probleme ovog dela grada kako bi mogao adekvatno da reaguje na sednici Skupštine grada i skrene pažnju gradskoj vlasti na probleme“:

  • Ovo je 21. vek, vek modernizacije, tehnologije, a na svakom ćošku našeg grada rupe u asfaltu. Te rupe jesu evidentan problem i rezultat nesavesnog vođenja ovog grada. Saniraju se samo glavne saobraćajnice u predizbornoj kampanji, ali šta ćemo sa ulicama koje taj asfalt nikada nisu ni videle? Ovo je gusto naseljena ulica nadomak grada čiji stanovnici leti ne mogu da žive od prašine, a zimi jedva i prolaze kroz nju. Asfalta nema, ulica u dubokim kraterima kroz koju ni taksisti ne žele da prođu već ostavljaju putnike na početku ulice. Meštani redovno izmiruju sve komunalne usluge, a smeće nose i po 300 metara na mesto predviđeno za odlaganje otpada, tačnije mesto nasred ulice bez ijednog kontejnera koje se odnosi jednom nedeljno. Taj otpad po ulici raznose psi i mačke, a onda meštani ponovo sakupljaju. Bočna ulica, Slađana Mitrovića nije imala ni osvetljenje dok meštani nisu skupili novac da ga urade zbog bezbednosti dece i starih. Tokom kišnog i zimskog perioda jedina obuća za koju ovi ljudi znaju su duboke gumene čizme jer ništa drugo ne dolazi u obzir, navodi se u Rakićevom saopštenju i dodaje:
  • Samo da podsetim, na skoro održanoj Svetskoj izložbi “Dubai Expo 2020“, grad Kragujevac je predstavio svoje potencijale, a gradonačelnik sa ponosom istakao da smo jedan od lidera u inovacijama, digitalizaciji, eUpravi, talentima i kreativnosti i da grad Kragujevac pravi zaokret ka haj – tek industriji. Izgleda da je moralo da se ode daleko da bi se plasirale informacije koje nemaju veze sa realnošcu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.