Slađan Rakić: Zašto Centar za strna žita plaća zakup prostora u kome sedi troje zaposlenih? (VIDEO)

Ekonomija Grad

Odbornik Alternative Slađan Rakić ocenjuje da lokalna samouprava „ne vodi računa o trošenju novca koji je u budžetu grada“:

  • Već sam govorio o tome da Centar za strna žita plaća 147.000 dinara bez troškova komunalija za 400 kvadrata poslovnog prostora u Sobovici za poslovanje ukupno tri osobe. Desilo se i to da je usled isteka ugovora taj posao obavljalo samo jedno lice na istom tom prostoru u 400 kvadrata. Od početka poslovanja Centra za strna žita 2017. godine to je ukupno 10 miliona dinara potpuno bačenog novca koji je mogao da se preusmeri na poljoprivredu, a da se za zaposleno lice iznajmi drugi kancelarijski prostor. Postavio sam pitanje zašto je to tako, naravno odgovor nisam dobio do dan danas.

Rakić tvrdi i da Niskogradnja za platu jednog direktora i članova nadzornog odbora odvaja pet miliona dinara na godišnjem nivou.

  • Odbornici su Niskogradnji dodelili i subvencije od 700.000 dinara. Zašto tek u novembru izdvajamo ovu cifru koja je namenjena za otplatu jedne rate reprograma Ministarstvu finansija za dug po osnovu plaćanja poreza za dobit preduzeća? Logično je bilo da se to planira unapred, na početku godine za 2021.godinu. Građani bi trebalo da znaju koliko je još duga ostalo ako već godinama izdvajamo po 15 miliona dinara za otplatu tog duga, plus sredstva za platu direktora i članova odbora preduzeća koje očigledno ne prihoduje. Kolika je jedna rata? Gde se uopšte nalazi direkcija ovog preduzeća
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.