Slađan Rakić: Zašto su posečene lipe kod Suda?

Grad naslov
  • Dobio sam odgovor da je to zbog nekih stenica i instalacije. To je zbog toga što nam sve rade beogradske firme, umesto našeg Urbanizma. I sada ćete da donesete neko kiselo drvo iz Holandije, umesto šumadijske lipe, rekao je za skupštinskom govornicom odbornik Slađan Rakić.

Kragujevačka inicijativa Eko park, čiji je Rakić odbornik, juče se oglasila saopštenjem povodom seče lipa na Trgu Radomir Putnik u rekonstrukciji.

  • Od samog početka “rekonstrukcije” sve vezano za Trg  Radomira Putnika je pod velikim znakom pitanja o kakvom se kriminalu radi, propalim projektima, sumnjivim ponudama ponuđača, nameštenim tenderima itd. Dok se takve zakulisne radnje izvode u četiri zida između malog broja ljudi u gradskoj vlasti, postoje i one radnje koje se ne mogu prikriti kao što je seča zdravog drveća upravo na tom Trgu. Mnogi možda nisu ni obratili pažnju jer je on zatvoren već dugo, a ulaz unutra naravno zabranjen, saopštila je ta organizacija.

Odbornici Srpske napredne stranke odgovorili su mu da je drvo bilo zaraženo parazitima i da je zbog toga moralo da bude posečeno.

Gradonačelnik Nikola Dašić je rekao da je „vreme ozbiljno“ i da bi svi trebalo da se „uozbilje“.

  • Deo tih stabala je korenom uhvatio instalacije i to nije mogla da predvidi ni kragujevačka, ni beogradska firma. A kao što znate, projektantska firma se bira na tenderu.
Fotografija: Kragujevačka inicijativa
Tagovi:

2 thoughts on “Slađan Rakić: Zašto su posečene lipe kod Suda?

  1. Po Dašićevoj logici u Parizu recimo ne bi bilo nijedno stablo, a kamoli još i drvored. Aj što je dete poraslo i osamostalilo se, nego se još i uozbiljilo. Nek ponovi tu svoju izjavu pred kamerama na 45 stepeni ispred Suda kad se završe radovi sledeće ili one tamo godine, da vidimo koliko se uozbiljio i koliko će porasti.

  2. Rakiću ti si izgleda neobavešten ! Pa pogledaj Urabanistički projekat koji je radio naš JP Urbanizam ! Videćeš da su u tom projektu planirana nova stabla i seča svega postojećeg ! Nema zadržavanja starih lipa jer Dašić sadi nove da se zna kad je Trg radjen ! Projektant urbanista je sadašnja direktorka JP Urbanizam ! Nije kriv projektant Glavnog projekta iz Beograda ni izvodjači, oni su dobili uslove iz tog Urbanističkog projekta proveri u Upravi za urbanizam ! Nacrtana su nova stabla, a postojeća se seku ! Ima na sajtu grada https://arhiva.kragujevac.rs/pruzmi/urbanisticki-projekat-za-rekonstrukciju-trga-vojvode-radomira-putnika-i-dela-pesacke-zone-u-kragujevcu/ svako može da vidi javni dokument ! Taj Urbanistički projekat sa sečom lipa, podržao Gradonačelnik je Univerzitet Kragujevac https://www.glassumadije.rs/predstavljena-idejna-resenja-za-uredjenje-trga-vojvode-radomira-putnika/ i dr Trifunović i magistar Soković poznati branitelj seče stabala u Velikom Parku ! Dakle seča po projektu Dašićeve SNS direktorke Urbanizma Vesne Jovanović Milošević ! E sad prst na čelo ! Pa se zapitaj , kako to da se promoviše seča lipa na Univerzitetu i dal to negde ima na svetu !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.