Složno za Kragujevac: „Oko sokolovo“ – novi namet građanima Kragujevca

Politika
  • Gradska vlast u Kragujevcu, bez plana i vizije kako razviti grad, privući investicije i otvoriti nova radna mesta, što bi doprinelo kako rastu standarda građana, tako i punjenju budžeta, pribegava „šibicarskim“ trikovima, kako bi praznu kasu, koliko – toliko spasila presušivanja. Nije bilo dovoljno to što je dupliran porez na imovinu građana, pa se sada pribegava smišljanu novih harača, kažu u Složno za Kragujevac.

U ovoj organizaciji navoe da je je jedna od ideja za popunjavanje budeta „uvođenje kragujevačke verzije „Oka sokolovog“. Za taj posao planira se nabavka tri vozila, a, to bi, kako su sami najavili, trebalo da košta oko 12 miliona dinara.

  • Verujemo da su kalkuacije pokazale da će građani, preko kazni, brzo isplatiti tu investiciju, u kragujevačkom slučaju nazvanu „Scan car“. „Složno za Kragujevac“ se ošto protivi ovakvom vidu, očigledno je, manipulacije, jer, da bi se, uopšte razmišljalo o takvoj vrsti kontrole parkirannja, prirodno,  pa i domaćinski, bilo bi valjda da se prvo reši problem stacionarnog saobraćaja u gradu, odnosno obezbedi dovoljno parking mesta, pa tek tada globe neodgovorni. Podsećamo da je i javna garaža u Kneza Miloša takođe promašena investicija, jer, svedoci smo, uglavnom „zvrji prazna“. Neadekvatna lokacija, loše pristupne saobraćajnice, previskoka cena dovoljno su ubedljivi agrumenti bili i pre izgradnje, ali to SNS vrhušci nije smetalo da posao privede kraju. Ima kome se isplatilo. Videćemo ko će trljati ruke kad počnu da krstare gradom „Scan car mašine.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.