Složno za Kragujevac: Otvoreno pismo gradonačelniku

Grad

Pokret Složno za Kragujevac uputio je danas gradonačelniku Nikoli Dašiću otvoreno pismo koje prenosimo u celosti:

„Pokret “Složno za Kragujevac” moli Vas da pažljivo razmotrite odluke o uvođenju kontrole naplate parkiranja, kragujevačkog “Oka sokolovog”, kao i o proširenju naplate parkiranja na druge delove grada, poput Aerodroma.

Naime, iz svakodnevnog kontakta sa građanima znamo da su veoma revoltirani najavom da će biti uvedene ove novine, pa ih doživljavaju kao novi namet, način da se nadomesti nedostatak novca u budžetu, preko njihovih leđa.

Uvođenje “Scan car” sistema, ako je verovati najavama iz JKP “Šumadija”, trebalo bi da košta 12 miliona dinara, a mi Vas pitamo da li bi taj novac mogao pametnije da se upotrebi? Recimo za izgradnju nedostajućih parking mesta.

Uvereni smo da niko ne bi imao ništa protiv takve vrste kontrole parkiranja, ali i u to da bi bilo prirodno, pa i domaćinski, da se prvo reši problem stacionarnog saobraćaja u gradu, odnosno obezbedi dovoljno parking mesta, pa tek tada globe neodgovorni.

Podsećamo da je i javna garaža u Kneza Miloša takođe promašena investicija, jer, svedoci smo, uglavnom “zvrji prazna”. Neadekvatna lokacija, loše pristupne saobraćajnice, previskoka cena dovoljno su ubedljivi agrumenti bili i pre izgradnje.

Što se tiče naplate parkiranja na Aerodromu pitamo Vas kakve probleme očekujete da to reši? Hoće li građanima ovog najmnogoljudnijeg naselja na raspolaganju biti više slobodnih parking mesta? Uvereni smo da neće. Stvoriće dodatne probleme. Da li je realno da cena parkiranja kod pijace na Aerodromu bude ista kao kod suda u centru Kragujevca? Naravno da nije.

Zbog svega Vas najljubaznije pozivamo da, kao, verujemo, odgovoran čovek, još jednom razmislite o najavljenim potezima. Ako je i Vama, kao i nama u Pokretu “Složno za Kragujevac”, prioritet dobrobit građana, verujemo da ćete postupiti ispravno, te da naplata parkiranja na Aerodromu neće zaživeti, a da će “Scan car” sačekati bolja vremena.“

Tagovi:

5 komentara

  1. Naravno da Dašiću i SNS u Kragujevcu građani nisu prioritet. Nikada nisu ni bili. Građani su tu samo kad dođu izbori i kad ih treba prevariti da svoj glas daju naprednjacima. U međuvremenu se koriste za popunjavanje rupa u budžetu tako što im se serviraju novi nameti i povećavaju stari. Ovo sa parkiralištima i famoznim „Okom sokolovim“ je samo još jedna akcija protiv Kragujevčana i atak na njihove već prilično ispražnjene džepove.

    1. U Centru jedan stanar nije u mogucnosti da placa stanarsku kartu kao po vasim uslovima na Aerodromu.
      Dakle, vi trazite da nema uopste naplate… ja evo trazim iste uslove naplate stanarske karte za sve one koji su vlasnici dva vozila u Centru kao sto je to predvidjeno na Aerodromu.

    2. Licno sam poslao e mail, u kom sam izneo da je ovo suludo da se na periferiji grada nàplacuje parkiranje, a opalo lisce se ne cisti, sneg se nikada nije cistio sa parkinga. Narod je nemocan pred ovakvim bahatim vlastodrzaca

  2. O čemu Vi pričate? Na Aerodromu nije problem da se vrši naplata parkiranja ali ne može da se vrši sve dok se ne obezbedi zakonski minimum parking mesta za naplatu. Ispoštuje zahteve od MZ Aerodrom koji su upućeni i otklonite nepravilnosti u radu. Ne podržavamo politiku u ovoj priči… Ne kačite se za nas sa Aerodroma…

  3. Šta je problem sa okom sokolovim? To je dobra stvar koja će da reši bahato parkiranje dosta vozila i uvesti red kakav takav. Plaćanjem parkinga na aerodromu Morsće da čiste iste a stanari će za 200 dinara mesečno da parkiraju na celom aerodromu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.