Složno za Kragujevac poziva gradsku vlast da pomogne socijalno ugroženim građanima

Izbori 2022
Pokret Složno za Kragujevac pozvao je gradsku vlast da pomogne socijalno ugroženim Kragujevčanima. Saopštenje prenosimo u celosti:

Najavljene investicije u unapređenje infrastrukture u Kragujevcu trebalo bi, u normalnim okolnostima, da obraduju građane, ali u uslovima kada dobar deo Kragujevčana jedva sastavlja kraj sa krajem postavlja se pitanje kako gradska vlast određuje prioritete.

Za pokret „Složno za Kragujevac“, nema dileme, prioritet je dobrobit građana. Vođeni logikom solidarnosti i pomaganjem najugroženijima, verujemo da bi trebalo razmisliti o načinu da se tom nemalom broju građana omogući da sve veća dugovanja za komunalne usluge i elektičnu energiju plati na rate, uz olakšice i pomoć grada.

Podsećamo, i u uslovima bez pandemije, mnogi su teško obezbeđivali egzistenciju za sebe i svoju porodicu, a kada dnevno imamo preko 200 zaraženih, taj posao za te ljude postaje gotovo nemoguća misija.

Uz to, cene namirinica svakodnevno rastu, gomilaju se dugovi za neplaćene račune za grejanje, struju, druge komunalne usluge, izvšitelji već zvone na vrata… Pozivamo predstavnike lokalne vlasti da pronađu način da se socijalno ugroženim Kragujevčanima adekvatno pomogne, a najavljena megalomanska ulaganja u infrastrukturu prilagode uslovima života.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.