Složno za Kragujevac: Zbog čega javna garaža „zvrji“ prazna?

Izbori 2022

Kada nema vizije potežu se parcijalni projekti koji, ne samo da ne rešavaju komunalne i infrastrukturne probleme u Kragujevcu, već ih dodatno usložnjavaju i komplikuju, navode u složno za Kragujevac i komentatišu gradsku infrastrukturu, saopštenjem koje prenosimo:

Jedan od gorućih infrastruktrunih problema predstavlja haotičan način na koji je rešen saobraćaj u širem centru grada. Na stranu loše stanje kolovoza i neverovatan broj „udarnih rupa“ gde god da se krene, ali velike gužve više nisu samo u jutarnjem ili popodnevnom špicu, već, gotovo, neprekidne.

Dugo najavljivana Severna obilaznica izmestiće deo tranzitnog saobraćaja iz centra, ali, čak i kada taj posao bude okončan, a ne verujemo da će biti ispoštovani „predizborni“ rokovi, sigurni smo, problemi neće nestati.

Složno za Kragujevac zalaže se da se prednost uvek daje stručnjacima, kako bi sva ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu zaista donosila boljitak građanima. Da sada nije tako, jedan od krunskih dokaza, je javna garaža u ulici Kneza Miloša. I pored više puta umanjenih cena, taj objekat i dalje, uglavnom, zvrji prazan. Nisu li to bačene pare poreskih obveznika, svih Kragujevčana? A da se prethodno vodilo računa o svrsishodnost takvog objekta na tom mestu, da je konsultovana struka umesto partijskih poslušnika, sve je moglo da bude drugačije.

Nemanje vizije i zazirarnje od stručnih stavova, najbolje se vidi na neuspelom pokušaju rekonstrukcije Tržnice. Sve je, što se tog epohalnog naprednjačkog promašaja tiče manje-više poznato, osim ključnih stvari – hoće li ko snositi odgovornost i ima li načina da se sačuva vredan kulturno istorijski spomenik arhitekture?

A parcijalni projekti? Ono što bi trebalo da nadomesti rupe u budžetu. Kako vratiti kredite za pomenute promašene investicije? Pa, preko leđe građana. Najpre je prošle godine porez na imovinu dupliran, a od nedavno uvedena i naplata parkiranja na Aerodromu, i to po cenama kao da se radi o strogom centru grada, kao u ekstra zoni. Da li treba da se pripreme Erdoglija, Centralna radionica, Bagremar…

Složno za Kragujevac pozdravlja nameru da se zagađenje vazduha smanji rešavanjem problema u „Energetici“, te prelaskom na gas sa uglja kao glavnog energenta, ali, istovremeno, ističemo da su činjenice da će taj nimalo jeftin posao, kad se podvuče crta, ponovo platiti Kragujevčani. Kredit će se, nesumnjivo, vraćati iz budžeta, a, shodno dosadašnjoj praksi, strahujemo i da bi sve to moglo da se prelije na ionako prenaduvane račune za grejanje koje građani plaćaju svih 12 meseci. Insistiramo i dalje da se grejanje plaća samo tokom grejne sezone i to po znatno nižim cenama od trenutnih, jer je jasna računica.

Tagovi:

3 thoughts on “Složno za Kragujevac: Zbog čega javna garaža „zvrji“ prazna?

  1. Niti plaćam, niti ću da plaćam parking na Aerodromu. 32 godine živim tu, i grad dinar nije uložio u parking, niti u ulicu. Čak ni parking mesta nisu bila obeležena. Kod mene gužve nema, ima je kod Sava buildinga. Kad budu imali parking, neće biti gužve. Od Bogoslovije do tržnice svi imaju parking, samo su oni pametni pa se setili da ga stave na krov. Naravno da nikad nije proradio i da je na krovu igralište.

  2. Zvrji prazna jer je dozvoljeno da se parkiraju na kolovozu ispred Porte besplatno bez ikakvih sankcija. Zašto bi onda plaćali parking u garaži ili na obeleženom parkingu? Gfe je pauk da obilazi i pofiže nepropisno parkirana vozila? Zašto radnici parking servisa, prilikom obilaženja parkinga i pisanja kazni vozilima na obeleženim parking mestima, ne obaveštavaju kolege sa paukom da je do normalno parkiranog auta neko parkirao na nedozvoljenom mestu, prolazu, trotoaru nego se prave slepi na viđenu situaciju?

    1. Garaža je prazna jer se parkiraju po kolovozu i saobraćajna policija i PAUK ne rade svoj posao. Išao sam iza vozila patrole saobraćajne policije po centru od crkve do bolnice. Prošli su pored vozila prakiranih na raskrsnici kod Saborne Crkve kade PORTA, onda vozila parkiranih na besmislenom proširenju kod Srca, pa su prošli pored PInk ćevapa i Paligroića (sva parkirtana vozila ugrožavaju bezbednost jer se ne vide pešački prelazi ) i konačno su ušli u Kuja Pastera i prošli pored kockarnica gde su automobili parkirani na ulici u delu kolovoza . Ni na jednom mestu nisu reagovali. Kao da problemi ne postoje jednostavno prave se da ih ne vide. Takve saobraćajce plaćamo mi gradjani Kragujevca ! Sramna saobraćajna policija i PAUK u Kragujevacu je DIVLJI ZAPAD u kojem gradonačelnika ne interesuju problemi gradjana u saobraćaju i neće da radi svoj posao !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.