Smak i vatromet za Đurđevdansko veče u Kragujevcu, večeras Festival u Teatru i koncerti ispred Skupštine

Grad Kultura Milica

Koncertom, pred kako se procenjuje više od 30.000 ljudi, grupa Smak je obeležila proslavu Dana grada u Kragujevcu – Đurđevdan.

Prvi nastup Smaka nakon smrti pevača Borisa Aranđelovića protekao je u veoma emotivnoj atmosferi, a novi vokal Jovan Pantić koji glasom i interpretacijom neobično podseća na Aranđelovića, osvojio je publiku već posle nekoliko otpevanih pesma.

Radomir Mihailović Točak, Zoran Milanović i Slobodan Stojanović Kepa, zajedno sa Pantićem zračili su u petak uveče energijom prenoseći je na publiku, koja je zajedno sa njima pevala, uživajući uz pesme „Daire“, „Crna dama“, „Šmadijski bluz“, „Ulazak u harem“, „Ljudi nije fer“, „Profesore“ i ostale hitove.

Koncert kragujevačkog benda, koji ove godine obeležava 50 godina postojanja, održan je u okviru proslave Dana grada.

U publici su bile generacije od jedne do sto godina.

Koncertu je prehodnio tradicionalni vatromet, kao i koncert grupe Epilog

Đurđevdanske svečanosti nastavljaju se i večeras. U 20 sati u Knjaževsko – srpski teatar počinje 58. Festival profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić. Festival otvara predstava Na rubu pameti – Jedne pijane novembarske noći 1918. u režiji Marka Misirače, a u kooprodukciji Knjaževsko – srpskog teatra Kragujevac i Hrvatskog kulturnog centra Beograd.

U isto vreme na Trg slobode koncert će održati grupe Špajz, Fractal, Darkshines, Jelena Tomašević, Osvajači i Agata.

Fotografije: Lazar Novaković
Tagovi:

2 komentara

  1. Smak i drugo veče sa našim grupama je bilo super. Ali praviti treće veče je bahato ! Posebno jer to što ste doveli nije muzika već muzički otpad, koji pravi buku, i kič je prve vrste! A i narod ide na posao u ponedeljak i u centru nema spavanja !

  2. To što ti i ja volimo Smak i Osvajače, a ne možemo da smislimo repere nam ne daje pravo da klincima uskratimo ono što oni vole jer je i njima dan grada. A da vole pokazuje i strašan odziv dece, iako je i za moj ukus to čist kič i smeće. Očigledno to slušaju i kući, da roditeljima ne smeta. Moja slušaju Smak, Devita ne. Tišina i ptičice su rezervisani za selo, urbane sredine, posebno centar, žive. Ko šta voli…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.