SNS Kragujevac: April samo što nije

Politika

Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke, koje prenosimo u celosti:

Iako se stalno busaju u svoja nejaka politička prsa sve kunući se u poštovanje institucija, sasvim je neshvatlјiv stepen ravnodušnosti prema do sada najozbilјnijoj bezbednosnoj pretnji.

Potpuno je neshvatlјivo da se u zemlјi u kojoj je u vrlo bliskoj političkoj prošlosti u bezumnom terorističkom aktu- političkom atentatu smrtno stradao predsednik vlade, sa neshvatlјivom ravnodušnošću komentariše informacija o vrlo pouzdanim i proverenim podacima o planiranju ubistva predsednika države.

I to pre svega od strane onih koji se, doduše, vrlo neuverlјivo, zalažu za pravnu državu i vladavinu institucija. Jer, ovde nije samo reč o ličnosti predsednika  Aleksandra Vučića, već o instituciji predsednika države. Dakle, instituciji koja, objektivno i neupitno, ima najveći legitimitet, jer je jedina državna funkcija na koju se bira ličnost, imenom, prezimenom, ali i rezultatima, rečju, ugledom koji uživa u građanstvu i biračkom telu.

Pogotovo je teško objašnjivo da su baš oni koji se, navodno, zalažu za podizanje nivoa političke kulture, sa tolikom količinom ostrašćenosti prožete dubokom mržnjom i netrpelјivošću odmah „pouzdano znali“ da je priča o atentatu samo jedan marketinški trik kao šlagvort za blisku predstojeću predizbornu kampanju.

Oni koji imaju nešto duže i bolјe političko pamćenje svakako će se prisetiti da su se baš mnogi od današnjih aktera sa javne i političke scene sa sličnom indolentnošću odnosili prema upozorenjima da je ugrožen život tadašnjeg predsednika vlade. Da bi, samo par sati nakon tragičnog događaja koji se ipak desio, odmah napravili poternice s likovima osumnjičenih za direktno učešće u tom atentatu ili za logističku podršku u njegovom izvođenju. Što je kod brojnih trezvenijih lјudi proizvelo sumnje, ne baš bez osnova.

Da ne podsećamo kako su se, u maniru pravih političkih lešinara i plјačkaša grobnica, otimali nad kovčegom nesretnog Đinđića u nameri da kapitalizuju njegovu smrt.

Srbija danas nije ista država. Sviđalo se to nekom ili ne, uz sve probleme koje niko racionalan ne poriče, ova država ima daleko jače i organizovanije, sposobnije i spremnije institucije koje vode neuporedivo ozbilјniji lјudi. To se odnosi i na bezbednosni sektor koji ima visok nivo profesionalne saradnje sa službama širom Evrope i sveta. Gde je normalno da se bezbednosno interesantne informacije razmenjuju. Ali i dodatno proveravaju. Pa se tek onda s njima izlazi u javnost. Kao što je i sada bio slučaj. Jer građani mogu biti vrlo pouzdan izvor bezbednosno korisnih informacija. I to u prevenciji nemilih događaja, a ne nakon njih, kako su oni to radili pre 19 godina.

Mnogo je mogućih paralela koje se ovde mogu povući. Počev od rešenosti da se obračuna s organizovanim kriminalom, pa do moguće umešanosti stranih faktora. Čija najveća moć ne leži isklјučivo u njihovoj snazi, već u mreži saradnika koju su ovde godinama i decenijama stvarali. Koji se najsigurnije mogu prepoznati po permanentnom ruženju naroda i to sopstvenog. Naroda koji je rešen da na čelu države bude onaj kome najviše veruju. I to ne blanko, već onog koji je to poverenje svojim radom i rezultatima zaslužio. I koji ne veruju da su se sahranitelјi njegove budućnosti imalo promenili. Baš po onoj čuvenoj: „Vi ste se, mlada, pokazali!“ I kojima su za izborni fijasko sve i svi drugi krivi, osim njih samih.

April samo što nije!

Uostalom, živi bili, pa videli!“

Tagovi:

2 komentara

  1. Pa ko da vam veruje kad je do sada bilo sto izmišljenih atentata na Vučića? Onaj iz Informera (Vučićević) je bar jednom mesečno izmišljao atentate i pričao raznorazne gluposti o Vučiću. Pa zar posle takvih svinjarija može neko da veruje vama naprednjacima? Uvek kada se Vulin pojavi na TV očekujem neku lagariju ili budalaštinu, jer njega niko ne shvata ozbiljno. S druge strane ovakva informacija se ne plasira u medijima već policija i BIA odmah po njenom prijemu počinju operativni rad na otkrivanju mogućih počinilaca i sprečavanju izvršenja krivičnog dela. Tek se na kraju obaveštava javnost. Ovako se od jedne ozbiljne i verovatno tajne informacije napravio cirkus koji naprednjaci (kao ovi naši kragujevački) koriste da iskažu svoju vernost Vođi i da napadnu neke fiktivne neprijatelje u opoziciji (baš kao da smo u Severnoj Koreji). Ali to je uvek bio politički manir naprednjaka koji se ogleda u tri reči… nerazumno, drsko i glupo.

  2. Ko li piše saopštenja ovim nesrećnicima? Osim veličanja lika i dela njihovog Vođe i maksimalnog uvlačenja u „auspuh“, kao i napada na neke neimenovane strane plaćenike „koji se najsigurnije mogu prepoznati po permanentnom ruženju naroda i to sopstvenog“, ništa smisleno i razumljivo nije rečeno. Ovo je poznata naprednjačka retorika čiji je jedini cilj pljuvanje po opoziciji i ljudima koji misle svojom glavom. Ništa više. Bitno je samo sačuvati pozicije stečene dugodišnjim laganjem i varanjem naroda. Naprednjacima u Kragujevcu (pa i u čitavoj Srbiji) stalo je do Vučića kao do lanjskog snega. Važne su im jedino njihove guz..c i stečene privilegije. Ali u jednom su u pravu. April samo što nije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.