SNS Kragujevac: U istoriju političkog beščašća ući će napadi na porodicu Aleksandra Vučića

Politika

Prenosimo saopštenje kragujevačkog odbora Srpske napredne stranke:

Objavljivanje slika i priloga o kretanju porodica štićenih ličosti lako može prerasti u pretnju po njihovu ličnu bezbednost, ali i manje ili više otvorenu i ogoljenu pretnju samim nosiocima najviših funkcija

Ako se ikada bude pisala domaća istorija političkog (kvazipolitičkog?) beščašća, onda će kontinuirana serija napada na porodicu predsednika države Aleksandra Vučića zauzeti jedno od najistaknutijih mesta.

Zaista, čovek bi se s punim pravom mogao zapitati da li su pojedinci samo bezidejni ili poseduju deficit razumevanja politike. Jer, iako smo se u periodu našeg trodecenijskog i koju godinu plus višestranačja svega nagledali i naslušali na javnoj sceni, izgleda da neki akteri još uvek nisu shvatili da ipak postoji granica koja se prelaziti ne sme, čak ni u političkoj areni. Koja, kad pogledamo razna medijska pisanija i priloge, sve više liči na arenu bespoštednih obračuna bez ikakvih kočnica, granica, o fer pleju ili političkom bon tonu da ni ne govorimo.

Ako se za sve ovo vreme tome neki nisu naučili, da li su takođe zaboravili neke od osnovnih postulata našeg običajnog prava i kolektivnog morala? Koji kaže da se ljudima u porodicu ne dira, pogotovu ne u decu. Pogotovu kad deca nisu na javnoj sceni, nisu nosioci neke javne, društvene, pogotovu ne i političke funkcije. Ili su u svojoj uspenušanoj želji da se domognu ako ništa, onda barem nešto zamašnijeg kolača vlasti (slasti?), zaboravili na sledeće:

U našem narodu deca su svetinja, kao uostalom i roditelji, braća i sestre, pa ih nikako ne bi trebalo instrumentalizovati u političkoj borbi. Pogotovu kada je reč o porodici štićenih ličnosti, što se direktno može odraziti na njihovu ličnu bezbednost. Barem kao (ne)iskazanu pretnju! Nešto kao: „Znamo gde ti se sin kreće!“

Mada, sve učestaliji napadi na porodicu predsednika Vučića pre da imaju za cilj nešto drugo: da mu skrenu pažnju sa onoga čime se on prilježno i bukvalno danonoćno bavi, na iznalaženje najboljeg mogućeg rešenja u jednoj od najtežijih istorijskih momenata u kome su se našli narod i država. I njihova budućnost. I budućnost sve naše dece! Ako je neko zaboravio da se upravo o tome radi?!

Zato s indignacijom, da ne upotrebimo neku očigledniju reč, odbacujemo neukusne medijske priloge o članovima porodice predsednika Vučića i osuđujemo ih, bez izuzetka; to se odnosi i na porodice svih aktera na javnoj i političkoj sceni koji ne smeju biti moneta za političko potkusirivanje neistomišljenika, jer je to tako suprotno i našem mentalitetu, ali i elementarnoj javnoj, političkoj i ličnoj pristojnosti koju, na svu sreću, većina našeg naroda odlično ume da prepozna i da kazni na odgovarajući način, u odgovarajuće vreme i na pravom mestu, kao što su, na primer, izbori.

Fotografija: FB, SNS Kragujevac
Tagovi:

3 thoughts on “SNS Kragujevac: U istoriju političkog beščašća ući će napadi na porodicu Aleksandra Vučića

  1. SNS ubrzano postaje ono od čega je pokušala da se odvoji. Radikalizacija je u punom jeku. Nadamo se da nas to ne odvede u 90. godine prošloga veka. Dosta nam je izbegličkih kolona, stradanja i ratova. Dovoljno je težak život zbog niskih plata i posupljenja hrane i povećanja državnih nameta.

  2. Pa valjda je Vučić javna ličnost. Ako je tako onda mora sve da istrpi. To što je njegova porodica pod lupom javnosti nije srpski izum. Tako je svuda u svetu kada su poznati političari u pitanju (pa uzimite na primer šta se sve dešavalo Trampu i njegovoj porodici). Prati se svaki korak članova porodice i to ne zbog njih samih već upravo zbog tih političara. Na neki način ponašanje članova porodice nekog političara govori i o njemu samom. Narod kaže da ako ne možeš biti gazda u svojoj kući onda ne možeš ni zemlju da vodiš na pravi način. Jeste to sve neprijatno i ponekad ružno, ali ako si javna ličnost onda moraš biti spreman na sve pa i na to da neko u javnosti udari na članove porodice. Na kraju kraje tu „metodologiju“ koristi i SNS pa shodno tome nema mesta kuknjavi i žalopojkama.

  3. Ne znam zašto svi naprednjaci u Srbiji kao po komandi postaju branioci Vučićevog lika i dela, a u ovom slučaju i branitelji njegove porodice. Vučić je sasvim sposoban da se sam brani i verbalno a i fizički ako je potrebno (čovek ima dva metra i u punoj je kondiciji). Ne verujem da su mu ovakvi izlivi lažne odanosti potrebni (ovo što pišu ovi naši lokalni naprednjački đilkoši liči mi na ono „ja ću najviše da vičem i lelečem da bih se umilio šefu i zadržao ono što sam zahvaljujući njegovoj vladavini dobio“). Tako izgleda rade svuda po Srbiji. Valjda često gledaju snimke iz Severne Koreje i izlive „velike ljubavi“ severnokorejskog naroda prema svom vođi (tamo doduše ko ne aplaudira i ne urliče vođino ime biva streljan tako da nije baš do kraja za poređenje). Jeste prozivanje članova porodice nekog političara ružno i vrlo nisko, ali to je uvek bila cena vlasti. Politički protivnici u Srbiji ne biraju ni način, ni vreme, ni mesto napada na svoje poltičke rivale. To je postala jedna nemilosrdna politička utakmica gde nema fer-pleja i gde su dozvoljena sva sredstva (tu mislim na iznošenje laži i neistina u javnosti, korišćenje sredstava informisanja u funkciji blaćenja političkih protivnika, pa i članova njihovih porodica, i mnogo toga drugog). Ovo što se dešava Vučiću dešava se i opozicionim političarima (pa šta je samo rađeno Đilasu i Vuku Jeremiću i njihovim porodicama) tako da je to danas postalo nešto sasvim normano na žalost. A nije i ne može biti. Ovde pre svega oni koji su na vlasti treba da se zapitaju zašto je to tako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.