SO Batočina usvojila izveštaje i planove rada budžetskih korisnika

Grad

Skupština opštine Batočina održala je četvrto po redu zasedanje, a sednicu je obeležilo razmatranje izveštaja o radu i programa rada budžetskih korisnika.

Direktori i ovlašćeni predstavnici budžetskih korisnika opštine Batočina najpre su obrazložili izveštaje o radu i finansijske izveštaje za prethodnu godinu, a nakon njihovog usvjanja i planove rada za ovu godinu.

Strategija razvoja urbanog područja grada Kragujevca i opština Batočina, Lapovo, Rača, Knić, Topola i Aranđelovac usvojena je jednoglasno. Reč je o evropski orijentisanom dokumetu koji podržava Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, a program vodi Ministarstvo za evropske integracije. Ovaj strateški dokumenta je rađen u skladu sa zakonom o planskom sistemu Republike Srbije, a cilj je da doprinese održivom razvoju teritorije koju pokrivaju opštine Šumadijskog okruga.   

Jednoglasno je usvojena i odluka o usvajnju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Batočina za 2024.godinu, na koji je prethodno pozitivno mišljenje dao i lokalni savet zapošljavanja.

Kao zakonska obaveza usvojena je Odluka o usvajanju Operativnog plana za odbranu od poplava za vode drugog reda na teritoriji opštine Batočina kao i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o prvoj izmeni i dopuni Statuta Predškolske ustanove „Poletarac“.

Izvor: Fb Opstina batočina- zvanična prezentacija
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.