SPD Radnički sklopilo ugovor sa ULUK „KULT“

Sport

Sportsko privredno društvo Radnički je od samog osnivanja pored postignutih vrhunskih sportskih dostignuća, pokazivalo visok stepen društvene odgovornosti u raznim aspektima života. Pored saradnje sa raznim organizacijama u sportskom delu, šumadijski gigant je sklopio ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa udruženjem likovnih umetnika Kragujevca „KULT“ i tako proširio delokrug saradnje i u oblasti kulture, što ga čini svojevrsnim na sportskoj mapi Srbije.

Nakon višegodišnje uspešne saradnje, odlučili smo da stavimo na papir ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa udruženjem „KULT“ na obostrano zadovoljstvo. Pored sporta koji je osnovna delatnost SPD Radnički, trudimo se i trudićemo se da podržavamo maksimalno i ostale kulturne sadržaje i da na pravi način promovišemo SPD Radnički i grad Kragujevac, kako u zemlji, tako i u regionu i šire, ocenio je izvršni direktor SPD Radnički Žika Ceković.

Zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i potpisanim ugovorom je izrazila i Aleksandra Božović ispred udruženja „KULT“:

Ove godine se po četvrti put organizuje međunarodna likovna kolonija čiji je zvanični naziv „ISKRA SUNCA“ i biće održana u velelepnom objektu SC Iskra. Naša namera je da inkluzivno povežemo naše udruženje i udruženja osoba sa invaliditetom. Napravili smo zajedničku priču koja za sada odlično funkcioniše, brojnost je sve veća kao i učesnici. Ove godine ćemo imati tu čast da nam gostuju umetnici koji imaju bogatu karijeru, koji su izlagali u Njujorku, Parizu i vodećim galerijama u Evropi, jedna vrhunska ekipa akademskih profesora i umetnika, koji dolaze iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rusije, Belorusije, pa i Portugalije, najavila je održavanje likovne kolonije, a onda se nadovezala:

Osim same likovne kolonije, potrudili smo se da obogatimo boravak istaknutih umetnika, kao što je poseta manastirima Drača i Divostin, uz pomoć naših prijatelja iz Gradske turističke organizacije, pošto većina njih po prvi put boravi u našem gradu. U subotu 6. avgusta je uz pomoć naših prijatelja iz SPD Radnički, planirano održavanje likovne kolonije na otvorenom na jezeru Bubanj, kako bi približili likovnu umetnost i običnim građanima, kojih će u to vreme biti u velikom broju na poznatom kragujevačkom izletištu.

Likovna kolonija će se održati u terminu od 05. do 08. avgusta.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.