Srbija Centar: Da li je moguće da jedna od prvih ministra privrede, bude izjava o nameri da se stečajni postupak dovede do najvišeg nivoa?

Ekonomija naslov Politika

Izjavu novog ministra privrede Slobodana Cvetkovića, da bi stečajni postupak trebalo dovesti na „nivo najviših evropskih i svetskih standarda“, komentarisao je resorni Odbor za ekonomiju stranke Srbija Centar – Srce.

Prenosimo saopštenje te partije:

Izbor novog ministra privrede otvorio je mnogo pitanja u javnosti. Šta je preporučilo, šta je kvalifikovalo gospodina Slobodana Cvetkovića da bude novi ministar privrede. Da li ima neku novu ideju i šta su mu prioriteti. Pažljivo smo pročitali biografiju ali nismo mnogo saznali. Biografija novog ministra je „kriva“ i još jedan dokaz što u Srbiji Aleksandra Vučića nije bitno ni ko je premijer, a naročito je nebitno ko je ministar.

Međutim, kao na filmu, kada smo najmanje očekivali i kada smo digli ruke od razmišljanja, sam ministar je otkrio zašto je izabran!

„Naša vizija je da stečajni postupak dovedemo na nivo najviših evropskih i svetskih standarda“.

(https://n1info.rs/biznis/cvetkovic-stecajni-postupak-u-srbiji-dovesti-na-evropski-i-svetski-standard/)

Da li je moguće da jedna od prvih a možda i prva javna izjava gospodina Cvetkovića, kao ministra privrede, bude izjava o nameri da se stečajni postupak dovede do najvišeg nivoa?! Da li je to Vaš prioritetni zadatak kao prvog čoveka Ministarstva privrede?!

Gospodine Ministre, u današnjoj Srbiji, imamo urgentan problem da podstaknemo rast naše privrede, da rešimo problem naše poljoprivrede gde uvozimo i mleko, i meso, i luk i mnogo toga još, da urgentno pronađemo način da povećamo standard naših gradjana koji ne mogu da priušte dostojanstven život sebi i svojoj deci, da povećamo izvoz i smanjimo uvoz, da obuzdamo inflaciju koja je među najvišim u Evropi...Da li je moguće da Vam je stečajni postupak prvi prioritet (bez obzira koliko je njegova efikasnost značajna)?!

Možda gradjani Srbije sada jasno vide šta je Vaša namera, šta je Vaš zadak i cilj! 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.