SRCE: Zašto nema Deda Mraza za preduzetnike u Srbiji

Politika

U tesktu na portalu „Nova S“ od 16. novembra objavljena je vest da sva deca u Beogradu, do 19 godina starosti, dobijaju poklon vaučer vrednosti 6.000 dinara Svako bi rekao odlično Rekao bi, daj da pokušamo da u celoj Srbiji sva deca dobiju poklon i da kupe sebi što požele, navodi se u saopštenju Ekonomskog odbora stranke Srbija centar, koje prenosimo:

Međutim, kao i sve što SNS pokušava da uradi, u detaljima se krije neka vrsta nepotizma ili možda i kradje. Šta je „caka“ u ovom slučaju? Vaučere je moguće iskoristiti isključivo na sledećim prodajnim mestima: „Planeta sport“, Dexy co kids“, „Sport vision“, „N Sport“ i „Trendmaker“. Ne, ne možete da kupite što želite već što se može naći u navedenim prodavnicama.

Zašto samo u prodavnicama ovih kompanija? Čime su navedene kompanije zaslužile siguran i „neočekivan“ prihod od oko 2,4 milijarde dinara? Zašto drugi akteri na tržištu nemaju pravo na svoj deo kolača? Zašto ne dozvolimo da tržište odluči kod koga će se potrošiti novac.

Ne zaboravite, to je novac iz budžeta Grada Beograda. Naš, zajednički, novac.

Značajna i poražavajuća činjenica je i ta da je najveći deo asortimana ovih „privilegovanih“ kompanija iz uvoza. Povećavamo spoljnotrgovinski deficit, dajemo primat uvoznicima umesto domaćim proizvodjačima.

Narativ koji očekujemo da čujemo je da „mislimo na decu“, „pomažemo srpskim porodicama“, „patritoski čin“, „bio je tender“, „drugi se nisu prijavili“, „nema ih u svim gradovima“ i slično.

Ne pomažete vi ni decu, ni Srbiju već samo privilegovanu garnituru na vlasti i u privredi, a uništavate veliki broj domaćih proizvodjača i preduzetnika!

Smatramo da bi ovaj projekat trebao da bude tako definisan da vaučeri mogu da se iskoriste u bilo kojoj radnji, u skladu sa željom svakog deteta i da se svi preduzetnici takmiče u tržišnoj utakmici! Na najpravedniji način!

Verovatno će se naći neko iz „napredne“ garniture i reći „nema dovoljno kvalitetnih domaćih proizvoda“…Ima! Nažalost, biće ih sve manje i manje ako ovako nastavite da „podržavate“ domaće proizvodjače i nagradjujete strane kompanije besmislenim subvencijama, besplatnim zemljištem ali i postavljanjem dodatnih prepreka za domaće kompanije!

Želimo još nešto da podelimo sa svim preduzetnicima. Želimo da vam kažemo, u stvari da vam se zahvalimo, što ovaj privredni sistem preživljava! To se dešava upravo zbog vas, koji se u ovoj bespoštednoj i nepoštenoj borbi, suočeni sa mnogo problema, svojom preduzimljivošću drže ovu ekonomiju! Ona opstaje zbog vas!

Ne opstaje privreda zbog toga što je „održana makroekonomska stabilnost sistema“ i što su „stope privrednog rasta najviše u Evropi“ ili „što imamo najveće strane investicije“ jer to nije tačno! To je mantra koju SNS ponavlja i laže nas! Naša ekonomija nije šampion ali su naši preduzetnici šampioni! Zato vas molimo da ne posustanete već da hrabrim koracima nastavite da koračate do boljeg trenutka!

Nama nedostaje kvalitetan državni aparat, nedostaje usmeravanje i pomoć domaćoj privredi! Mi preduzetnike imamo!

Stranka Srbija Centar se zalaže za ekonomski ambijent, u kome će svi privredni subjekti imati iste šanse i da će njihov uspeh zavisiti samo od njihove preduzimljivosti, znanja i posvećenosti a ne od bliskosti sa režimom. Za domaće preduzetnike moravdavs3 obezbedi kvalitetan pristup finansiranju osnivanjem Razvojne banke ali i drugim načinima podrške finansiranju kroz sistem poslovnih banaka.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.