SRPSKA OPOZICIJA TRAŽI ODUZIMANJE DOZVOLE RADIO PINKU

Politika

Srpska opozicija traži hitno zakazivanje sednice saveta REM na kojoj bi bila doneta odluka o oduzimanju frekvencije, odnosno dozvole za rad radio PINK-u, u skladu sa članom 32. Zakona o elektronskim medijima, navodi se u saopštenju koje potpisuju Savez za Srbiju, PSG, SDS, Ne davimo Beograd, Građanska platforma i Državotvorni pokret Srbije.

  • Tri večeri za redom radio Pink u 20i 30 sati, zloupotrebljavajući dozvolu za rad, po nalogu Aleksandra Vučića, emituje sedmominutne psovke i uvrede sa konkretnim imenom i time učestvuje u organizovanoj grupi huligana koja tokom policijskog časa nasilno upada u pojedine stambene zgrade i nezakonito na krovove zgrada, postavljajući ozvučenja sa kojih se emituju psovke i uvrede koje emituje radio Pink.
    Na taj način radio Pink, po već oprobanom modelu televizije Pink u slučaju crtanja mete Oliveru Ivanoviću, učestvuje u nasilju koristeći nacionalni resurs – frekvenciju države Srbije. Stavljajući po strani krivičnu odgovornost rukovodilaca u kompaniji Pink REM je dužan da hitno oduzme dozvolu za rad i frekvenciju radio Pinku, što je pre toga više puta propustio za TV Pink, navodi se u saopštenju Srpske opozicije i dodaje da su „stanari tih zgrada izloženi su pretnjama i teroru režimskih huligana koji imaju zaštitu policije koja ne reaguje na prijave građana i samo je pitanje trenutka kada ce doći do fizičkih sukoba“.

U Srpskoj opoziciji ocenjju da su „Aleksandar Vučić i njegov režim su u panici i histeriji jer stotine hiljada građana, mirno i dostojanstveno, poštujući policijski čas, koji na teritoriji Evrope postoji samo u Srbiji, svako veče pravljenjem buke sa svojih prozora učestvujuju u građanskoj akciji „Digni glas: Bukom protiv diktature“ o kojoj izveštavaju najpoznatiji svetski mediji koji odaju poštovanje za nenasilan i miran otpor nedemokratskoj vlasti“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.