SSP: Dostojanstvo i sloboda kao zalog za put! – Učlanili se kolektivno u SNS pa izvisili za sanaciju puta

Društvo Izbori/Bojkot Politika

Meštani mnogih kraljevačkih sela su u bujičnim poplavama u junu 2019. godine ostali bez mostova i puteva. I pored brojnih obećanja lokalne vlasti pa čak i samog predsednika Republike situacija na terenu nije se popravila ni posle dve godine. Stanovnici Drlupe, Trgovišta, Miločaja, Oplanića i dalje nemaju mostove i puteve .

Da gradska vlast neplanira da pomogne meštanima kraljevačkih sela jasno je ako se uzme u obzir da budzetom za 2021. godinu nije predvidjen novac za sanaciju puteva i mostova oštećenih u bujičnim poplavama.

Ovih dana u žiži interesovanja su meštani gružanskog sela Drlupe. Pre dve godine bujične poplave su odnele seoski put i od tada su meštani prinudjeni da koriste alternativni koji vodi kroz korito reke. Ovaj alternativni put koji već dve godine nasipaju sami meštani nije bezbedan posebno u sezoni kiša kada vodostaj reke poraste. Meštani su se u više navrata obraćali gradskim vlastima za pomoć ali su dobili samo prazna obećanja.

Poslednje u nizu obećanja gradskih vlasti desilo se u decembru 2020. godine kada im je rečeno da je obezbedjeno 40 miliona dinara za sanaciju puta. Planirano je da radovi počnu u martu, sada je maj mesec a od početnih radova ni traga.

Pored nebrige i činjenice da gradonačelnik i  gradski većnici  ignorišu probleme stanovnika Drlupe ono što nas brine je ucena kojoj su meštani ovog sela bili izloženi.

Naime u zamenu za put meštani Drlupe su uslovljeni od GO SNS Kraljevo da se učlane u ovu stranku i potpišu 50 pristupnica kako bi njihovi problemi bili rešeni. Ni manje ni više nego 50 pristupnica potpisanih u jednom danu u selu koje ima 130 stanovnika.

Mi, iz Stranke slobode i pravde se pitamo:

– Kada će doći kraj bahatom ponašanju čelnika vladajuće stranke u gradu koji ucenama i poniženjima ugrožavaju dostojanstvo i slobodu svih građana Kraljeva pretvarajući ih u političko roblje?

Stanovnici Drlupe su prevareni i poniženi ugrožena im je sloboda i pravo da sami donose odluke o svom političkom i ideološkom opredeljenju.

Gradski funkcioneri iz vladajuće stranke trebalo bi da budu svesni da gradski budzet pune svi gradjani Kraljeva pa i stanovnici Drlupe. Održavanje mostova, puteva i celokupne infrastrukture plaća se iz budzeta novcem svih građana a ne slobodom i dostojanstvom!, stoji u današnjem saopštenju Gradskog odbora SSP Kraljevo.

Foto: GO SSP Kraljevo
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.