SSP, DS i PSG: Zajednička Platforma o izbornim uslovima

Politika

Stranka slobode i pravde (SSP), Demokratska stranka (DS) i Pokret slobodnih građana (PSG) saopštili su danas da su se dogovorili o izradi predloga Platforme za dijalog o izbornim uslovima sa predstavnicima vlasti pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta (EP).

Navodeći da su slobodni izbori “uslov svih uslova” za “vraćanje demokratije i normalnog života u Srbiju”, najavili su da će predlog platforme uputiti “svim relevantnim opozicionim akterima koje insistiraju na promeni dosadašnjih izbornih uslova i prihvataju isključivo dijalog pod pokroviteljstvom EP”.

  • Srbija se u narednih godinu i po dana nalazi pred dve mogućnosti: Ili će se izboriti za slobodne izbore ili će na vlasti ostati hibridni režim što će neminovno ojačati autokratiju i dovesti do povećanja tenzija u društvu. U takvim okolnostima, srpska opozicija nema pravo da ostane u podelama, niti luksuz da bilo kakve lične interese i sopstvena pozicioniranja stavlja ispred interesa gradjana Srbije, stoji u zajedničkom saopštenju SSP, DS i PSG.

Prethodno je Narodna stranka najavila da u borbi za unapređenje izbornih uslova neće saradjivati sa onim opozicionom strankama koje su učestvovale na junskim izborima, a medju njima je i Pokret slobodnih građana.

Tagovi:

1 komentar

  1. Ovo je jedini put i način da se dođe do demokratskih i slobodnih izbora. Đilas i njegova SSP su na čelu opozicionog fronta jer jedini imaju snage i volje da do kraja istraju u toj velikoj borbi protiv naprednjačke pošasti. Ne treba, kao što to radi Vuk Jeremić, odbacivati mogućnost saradnje sa strankama koje su učestvovale na junskim izborima jer to slabi opozicioni front i ide na ruku Vučiću i njegovoj SNS. Treba ujediniti sve one političke snage koje žele pad Vučićevog autoritarnog režima i krenuti u realizaciju tog, sigurno najvažnijeg, političkog (i ne samo političkog) cilja u poslednjoj deceniji. Politički poraz Vučića i njegovih naprednjačkih poslušnika označiće konačan kraj politike iz devedesetih godina prošlog veka koja je dovela do sunovrata Srbije i njenog nazadovanja u svim sferama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.