SSP: Filum ni na nebu ni na zemlji

Grad Politika
  • Putem neostvarenih obećanja Srpske napredne stranke došli smo do teme zgrade Filološko umetničkog fakulteta. Juna 2020. godine, bivši ministar prosvete Mladen Šarčević u prisustvu sadašnjeg gradonačelnika Nikole Dašića i tadašnjeg gradonačelnika Radomira Nikolića, obećao je da će se izgraditi poseban objekat za Filum sa početkom radova 2021. godine, u vrednosti od 5,7 miliona evra i da će taj objekat imati 8 hiljada kvadrata, podseća Obrad Turković, potpredsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Kragujevcu.

Ta stranka je u akciji „tragom nispunjenih SNS obećanja“ otišla da „pronađe“ kamen temeljac zgrade Filuma:

  • I ponovo su, na žalost, građani obmanuti. Mi želimo da podsetimo koliko je zapravo taj fakultet od velikog značaja za ovaj grad, zbog toga što na njemu studira 3 hiljade ljudi. On postoji prvo kao istureno odeljenje Beogradskog univerziteta još od 1994. godine a kao samostalni fakultet od 2002. godine, rekao je Turković i podsetio da je fakultet podstanar, koji svake godine „stvori 200 diplomiranih akademaca koji su izuzetno značajni za ovaj grad“:
  • Mi o tome šta je prioritet u Kragujevcu  moramo da čujemo iz Beograda što je totalni nonsens. Kanalizacija  jeste bitna ali prioritet ovog grada moraju da budu one institucije i ona pitanja koja generišu novu vrednost. Da li je to Klinički centar, novi model Fiata, da li je to Filum…
  • O tome koliko oni zapravo brinu o svemu, svedoči i prazna livada na kojoj su već trebali da budu temelji  za Filum, a koja je ujedno i simbol svega onoga što je učinjeno za prvih godinu dana nove/ stare vlasti…
Tagovi:

2 komentara

  1. Код нас се иначе цене једино „уметници“ пљачке.

  2. Pa kad se već Obrad Turković javlja za reč, neka odgovori zašto ga nisu napravili ovi njegovi bivši iz „G17+“, Nebojša Zdravković i Verko, dok su bili na vlasti.

    -Taj fakultet se zida k’o Skadar na Bojani…….
    (I nisu čitaoci od juče, da se ne sećaju ko je bio s kim.)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.