SSP Knić: Da li nam treba Japanac za poljoprivredu?

Izbori/Bojkot

Povodom informacije da je u opštinskoj Upravi opštine Knić angažovano lice iz nama prijateljskog Japana kako bi pomoglo svojim znanjem i stručnosti da razvije podršku u subvencionisanju poljoprivrednika u našoj opštini i Šumadiji, SSP Knić ima sledeci stav. 

“ Poštovani sugrađani, dragi poljoprivrednici koji ste većinski deo našeg stanovništva, SSP Knić donekle razume opštinsku Upravu da pojača kapacitete u svom radu angažujući lica za koja misli da mogu dati doprinos razvoju poljoprivrede jer to opštinsko rukovodstvo ne poseduje. Ni političke kadrove ni viziju razvoja naših sela ni agrarne politike.

Međutim ne možemo razumeti rukovodstvo opštine da kompenzujući svoju nestručnost opravdavaju i nameću dolazak stranaca. Zašto to ističemo? Prvo, prvi put u istoriji opštine Knić imamo plaćenog člana Veća za poljoprivredu, prvog koji je pre neki dan oteran, a onda postavljen drugi koji takođe nije poljoprivrednik. Ogromna sredstva kroz plate vuku, a da nisu ili ne daju bar skroman doprinos kroz raspodelu budzeta za namenu razvoja agrara u našoj opštini. Drugo, lice koje je angažovano kao stručni saradnik koje treba da popravi subvencije u našoj opštini nije upućeno, kao većina poljoprivrednika u našoj opštini, da opština koja je davala subvencije pre nekoliko godina to više ne čini, a i kada je davala uglavnom je većinu tih subvencija uzelo rukovodstvo opštine i većina odbornika SNS. Zbog toga i postoje rešenja Agencije za sprečavanje korupcije koja dokazuju taj kriminalni akt rukovodilaca SNS. Treće, pre neki dan je Skupština smanjila budzet za poljoprivredu i to čak za 10 miliona dinara, a da niko ne zna šta je razlog i šta je sa tim parama namenjenih za razvoj poljoprivede. 

Zbog navedenog stava složili smo se iz SSP Knić da opština Knić ima preko 3.000 registrovanih poljoprivrednih domaćinstava i da u tom broju nekoliko stotina njih može komotno znanjem, poštenjem, radnim karakteristikama da nauči predsednika šta je poljoprivreda, kako raditi i kako izvući našeg seljaka iz krize u kojoj je dzak đubreta danas dva ara zemlje u našoj opstini.“

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.