SSP: Koliko milijardi evra kineskih kredita je potrebno da kažete dosta?

Ekonomija Politika
  • Ugovorili ste danas još 100 miliona evra za obilaznicu oko Kragujevca, čime ćete zvanično preći 15 milijardi evra novog duga prema Kini i 50 milijardi evra ukupnog javnog duga. Zahvaljujući neodgovornom zaduživanju, svako domaćinstvo u Srbiji će uskoro samo Kini dugovati 6.250 evra, koje će otplaćivati i deca naše dece, tvrde u Stranci slobodne i pravde.

U ovoj prartiji navode da vlas u Srbiji „sve projekte daje Kinezima“, a da srpski građevinci ne mogu više da grade ni autoputeve, ni pruge, ni mostove, ni lokalne puteve:

  • Današnjim dogovorom ste im poručili da više neće moći da grade ni obilaznice. Zato je ambasadorka Kine u pravu kada kaže da je ovo „vin-vin“ projekat, jer na njemu zarađuje i kineska država kroz prosečnu kamatu od 3% i kineske građevinske firme koje bez tendera dobijaju milionske poslove. Kinezi nam danas grade puteve, pruge i garaže, kopaju našu rudu, proizvode struju, grade stanove, zagađuju vazduh, kontrolišu signal za mobilni i internet, nadziru kretanje ljudi, isporučuju medicinsku opremu, vakcinišu i leče bolesne. Zar Srbi više ništa ne umeju da urade, pa ih svakim novim ugovorom sa Kinezima dodatno omalovažavate, a državu pretvarate u kinesku koloniju, kaže se u saopštenju Stranke slobode i pravde, koje potpisuje Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.