SSP: Kragujevac dao tri miliona evra iz budžeta, a autobuske stanice ni na vidiku

Politika
  • Kupovina Zastavinog servisa je najveći promašaj Srpske napredne stranke u Kragujevcu. Stranka slobode i pravde se oštro protivi svim odlukama koje je gradska vlast donela u proteklom periodu. Kupiti ovaj objekat na prvoj licitaciji za 360 miliona, a da ste pri tom jedini na toj liciticaiji, smatramo odrazom nedomaćinskog i neracionalnog  ponašanja prema gradskom budžetu, istakao je predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Kragujevac, Dalibor Jekić, govoreći na petoj u nizu konferenciji posvećenoj lažnim naprednjačkim obećanjima.
  • Umesto da su propustili prvu i sačekali duplo manji iznos na drugoj licitaciji, oni to nisu učinili. Zato smatramo da je ovaj objekat preskupo plaćen. Sa druge strane mislimo da je prostor neadekvatan za autobusku stanicu i da je do sada izazvao puno problema i tek će ih izazvati ako se gradska vlast ne dozove pameti i ne promeni odluku, tj. odustane od namere da gradi autobusku stanicu na ovoj lokaciji, dodao je Jekić.

Jekić je podsetio da je prvo obećanje Srpske napredne stranke bilo  2015. godine, kada je rečeno  da će Kragujevčani dobiti  stanicu kroz godinu dana. Drugo obećanje je, kako je rekao, bilo pred izbore 2020. godine i tada je obećano da će kamen temeljac stanice biti položen do kraja godine.

  • Radovi još uvek nisu počeli i ne znamo kada će početi. Takođe ne znamo da li je gotov idejni projekat. Sa druge strane je jako  bitan aspekt ekologije i uticaj autobuske stanice na jezero Bubanj i na eko sistem jezera, smatra Jekić i podseća da je sve to rađeno da bi se došlo do određenog broja glasova.
  • Građani su obmanuti i mi ćemo ih non stop podsećati  da ne bi zaboravili na sva obećanja koja su data  i da praktično sns kaznimo  na sledećim izborima tako što im građani neće  pružiti  poverenje.

Jekić novinarima pokazao fotografije postojeće autobuske stanice koja je u katastrofalnom stanju i pitao  javnost da li je primereno da danas ovako izgleda prilaz jedinoj postojećoj autobuskoj stanici u gradu Kragujevcu?

  • Mi mislimo da nije. Smatramo  da grad  koji je četvrti po veličini, najveći izvoznik u zemlji, grad koji treba da bude reprezent , ne zaslužuje autobusku stanicu kakvu trenutno ima. Smatramo da je trenutni izgled autobuske stanice šteti ugledu grada, jer  narušava prvi utisak svi onih koji dolaze u naš grad. Umesto što je toliki novac dat za kupovinu lokacije i objekta Servis2 mi smo predlagali da se za 360 miliona koliko je objekat plaćen, uradi rekonstrukcija objekta dečijeg odmarališta na Kopaoniku, da se rekonstruišu dvorane Šumadija i bioskop Pionir.
  • Mi danas nemamo ni rekonstruisane te objekte, a nemamo ni autobusku  stanicu.  I zato pitamo gradsku vlast kada će krenuti radovi na izgradnji autobuske stanice i kada građani mogu da se nadaju  da će ona moći da se koristi?
  • Mi smo do sada već mogli da imamo autobusku stanicu da smo se odlučili da je gradimo na nekoj gradskoj lokaciji. Neprimereno je, da kada znamo u kakvom  je stanju gradski budžet, da se ovako postupa i da se grad zadužuje da bi kupio objekat koji je građen 1963- te godine ,koji nije adekvatan i pri tom mislimo da bi bio jedinstveni  slučaj  autobuske stanice gde bi autobusi ulazili direktno u objekat, izjavio je Jekić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.