SSP Kragujevac: Gradonačelniče, šta je koštalo 12 miliona?

Politika

U Gradskom odboru Stranke slobode i pravde u Kragujevcu podsećaju na obećanje gradonačelnika Nikole Dašića, dato u oktobru prošle godine, da će „u sređivanje kompleksa Šumaričkog jezera biti uloženo 30 miliona dinara“.

 • Nakon skoro godinu dana od tad, ispostavilo se da je to bilo samo još jedno obećanje koje nije ispunjeno. Umesto najavljenog realizovan je znatno skromniji projekat, a mobilijar koji je ugrađen plaćen je 12.000.000 dinara, a građanima je u petak 23. septembra predat na upotrebu.

U SSP-u smatraju da „40 klupa, par ljuljaški, klackalica, dečijeg mobilijara, kanti, klupa i stolov obloženih drvetom“, ima manju tržišnu vrednost od zvanično saopštenih 12 miliona dinara.

 • Mi iz Stranke slobode i pravde smatramo da je tržišna vrednost izvedenih radova i postavljenog mobilijara daleko manja od iznosa koji je plaćen. Kao primer navodimo parkovske klupe, kojih je na jezeru je postavljeno tri vrste, ugrađeno ih je oko 40, a njihova prosečna vrednost na tržištu se kreće u zavisnosti od tipa od 100-250 eura. Možemo da zaključimo da je za klupe, koje su najzastupljenije, plaćeno najviše oko 6.000 eura odnosno oko 720.000 dinara. Na osnovu analize svih stavki koje se nalaze u specifikaciji smatramo da je ovaj projekat mogao biti znatno manje plaćen, a da se u vremenu krize mora odgovorniji odnositi prema gradskom budžetu.

 Gradski odbor Stranke slobode i pravde zahteva da se objave cene svih pozicija iz ponude i Dašića pita – da li zaista sve urađeno košta 12.000.000 dinara?

Fotografije: SSP Kragujevac
Tagovi:

2 komentara

 1. Ajde bre i vi kao da ste pali sa duda.
  Umesto da otresete ovog uspavanog, stondiarnog kao gradonačelnika, vi njega nešto još i pitate.

  Grad nam je urnisan. Za skandal sa gradskom tržnicom je neko morao odavno da zaglavi ćorku. Nikom ništa.
  Ne postoji jedna ulica u gradu koja je bez rupe. Kao da smo na Mesecu, a ne u nekoj urbanoj sredini. Opet nikom ništa.
  JKP Vodovod u dugovim do guše. Voda poskupela kao da trošimo kiselu vodu i svi ćute.To nikoga ne interesuje.
  JKP Šumadija u raspadu. Šta je unapredjeno objedinjavanjem Zelenila, Čistoće, Parkinga, Groblja, Tržnica? Ništa. Samo je grad još jadniji, sa manje zelenila, bez pijace . . .
  Iz grada najavljuju štednju struje uključenjem svake druge sijalice u sistemu javne rasprave. Pa nama i sad svaka druga bandera radi, a ovim najavljenim isključenjem imaćemo 100% uštedu.
  Šta će biti sa daljinskim grejanjem pred ovu sezonu?
  Šta je sa gradskim ustanovama, šta je sa onom fantomskom ustanovom kulture „Koraci“? Čemu ona služi? I to je izgleda tema o kojoj se ćuti?
  Kakvi su nam gradski bazeni? Okrpili bazene za ovu sezonu, pretekli, a šta će biti naredne to Bog sveti zna. Zakrpa na zakrpu pa koliko izdrži. Domaćinsko poslovanje. A izveštaj o sezoni i broju prodatih karata i prihodu i rashodu, to nikoga ne zanima.
  I do sutra bi se moglo nabrajati šta ovaj zbunjeno-nokautirani gradonačelnik nije uradio.
  A opozicija njega nešto pita. On da nešto zna ne bi se bavio primanjem i otvaranjem fasada. Tada vam je valjda bilo jasno da se radi o najgorem gradonačelniku od postanka našeg grada.
  Ili se bavite svojim poslom ili bataljujte radnju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.