SSP Kragujevac: Investicija na pretek, vlast i dalje nesposobna

Politika

Saopštenje Cvetković Maše, člana GrO Stranke slobode i pravde Kragujevac prenosimo u celosti:

„Kragujevac od svog nastanka nije imao ovoliki broj investicija, koje su jako velike i suštinski bitneˮ, pohvalio se gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić u svojoj izjavi za Tanjug.

Obećanja koja postoje već punu deceniju od strane SNS vlasti, svakog puta samo što nisu realizovana, pa tako smo i ovog puta dobili ista, stara-nova obećanja.

U velike investicije grada i uspehe trenutne vlasti ubrojao je i Centar izvrsnosti u kom će raditi naučnici sa Fakulteta inženjerskih nauka i medicine, kao i Instituta za informacione tehnologije. Pored Centra izvrsnosti naveo je i Data centar, zahvaljujući kojem je Kragujevac postao značajan centar informacionih tehnologija u državi.

Dašić je takođe pomenuo i čuvenu Severnu obilaznicu odavno najavljivanu kako od strane predsednika države, tako i od lokalnih čelnika, koja međutim ni do dan danas nije izgrađena, te se tranzitni saobraćaj i dalje odvija kroz sam centar grada.

„Izgradnja Severne obilaznice značajna je za Kragujevac ne samo zbog toga što će izmestiti težak saobraćaj iz grada i na neki način sačuvati vazduh koji udišemo, već će za 22 kilometra proširiti Kragujevac čime se dobijaju mnoge nove lokacije sa novim potencijalnim investicionim vrednostimaˮ.

Gradonačelnik se u svojoj izjavi dotakao i izgradnje stadiona i naveo da je sportska infrastruktura izuzetno važna za kragujevačku omladinu da bi se mladi posvetili sportu i sklonili sa ulice, i ako su građani Kragujevca u više navrata istakli da Kragujevcu za mlade nije potreban novi stadion, već uređenje škola i obdaništa i povećanje broja kulturnih i drugih događaja za mlade.

Što se tiče UKC Kragujevac, gradonačelnik je po ko zna koji put najavio njegovu rekonstrukciu za drugu polovinu naredne godine i naveo da će se UKC nadograditi sa 22.000 kvadrata novog prostora, a postojećih 16.000 kvadrata će biti rekonstruisano. Izgleda da je dobro učio od svog nadređenog kako da daje lažna obećanja.

Podsetivši na završene projekte – stanove za pripadnike snaga bezbednosti, Palatu pravde, Data centar, zamenjene kotlove u Energetici, Dašić je rekao da se paralelno izvode radovi na mnogim školama, obdaništima, putevima, jer posle više decenija u kojima se mnogo toga nagomilalo i silazne putanje Kragujevca, Šumadije i Srbije potrebno je da se uspostavi balans i da se radi duplo bržim tempom.

Međutim, ono sto ne ide u prilog kragujevačkoj vlasti jeste izjava gradonačelnika da se Kragujevac trenutno nalazi u investicionom periodu koji je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mi iz Stranke slobode i pravde se pitamo da li je ovom izjavom gradonačelnik sve zasluge za investicije u Kragujevcu pripisao vodećem ili samo želi da ga podseti da SNS u Kragujevcu ipak ne stoji toliko loše koliko predsednik misli, nazivajući ih NESPOSOBNIM za vođenje grada?

Ovakvim pristupom gradonačelnika mi iz Stranke slobode i pravde očekujemo da sledeće saopštenje Dašića glasi Kragujevac nije ni postojao dok SNS nije došao na vlast.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.