SSP Kragujevac: Lažni gradski parlament i sunovrat demokratije u Kragujevcu

Politika
 • Ako su izbori praznik demokratije, onda bi konstitutivna sednica parlamenta trebalo da bude kruna tog praznika. Vrhunac demokratskih stremljenja jednog društva. Dan kada izabrani predstavnici građana preuzimaju najodgovorniju dužnost, zastupanje i odbranu interesa svojih birača pred institucijama sistema. Jer šta je drugo zadatak odbornika, nego da govori u ime građanina. Običnog čoveka čiji su interesi i potrebe često nevidljivi moćnicima na vlasti. U idealno demokratskom društvu, vlast je servis, služba građana, u nedemokratskim kao što je naše, vlast je sila kojom manjina kontroliše većinu, a u cilju sopstvenog bogaćenja i privilegija, kažu u Inicijativnom odboru Stranke slobode i pravde u Kragujevcu.

U ovoj stranci ocenjuju da su „parlamentarni duh i demokratija u Kragujevcu ozbiljno su narušeni već nekoliko godina“.

 • U ovom trenutku možemo da zaključimo samo jedno – da ni parlamenta ni demokratije u našem gradu više nema. Sistematsko uništavanje institucija od strane SNS oligarhije, učinilo je svoje. Danas kada se održava lažna skupština lažnog parlamenta, po prvi put od održavanja višestranačkih izbora imamo verifikaciju nelegitimnog gradskog parlamenta, verifikaciju jednoumlja.

U SSP-u smatraju da, kako u Kragujevcu na izbore izašlo samo oko 46 posto od ukupnog broja upisanih građana, l“okalni izbori nemaju legitimitet, jer je manjina izabrala predstavnike koji će formirati vlast, koja će biti nametnuta većini“.

 • A većina je bojkotovala izbore jer drugog rešenja nije imala, svesna da je svaki pokušaj institucionalnog delovanja protiv SNS vlastodržaca osuđen na propast. Kako demokratskim sredstvima protiv onih koji u svakoj instituciji sistema imaju svoje predstavnike koji su zarad lične sigurnosti spremni da izvršavaju svaku naredbu SNS moćnika? Samo bojkotom.Duboko verujemo i borimo se da ovakva nelegitimna vlast ne potraje dugo, sa nadom se da će se demokratija brzo vratiti u Kragujevac koji se smatra kolevkom demokratije i moderne srpske države.

Tagovi:

6 komentara

 1. Interesantna je ova ekipa na slici. Jel su to oni što 2014 izdadoše Verka i sa naprednjacima napraviše karantinsku vlast? Tada su im Radomir Nikolić i SNS bili dobra opcija. Ovi uslikani likovi su pravo „oličenje morala i poštenja“. Ako je ovo, kako oni kažu „lažni gradski parlament“, onda šta je bilo ono u oktobru 2014 godine? Tada im je Zdravković bio lider u političkom besčašću i nemoralu. A sadu su nekako uspeli da prevare Đilasa koji im je poverio organizaciju SSP u Kragujevcu. Pitam se da li Đilas uopšte zna sa kim ima posla. Da li zna da se radi o političkim trgovcima koji će ga izdati čim im se ukaže povoljna prilika? Neće im biti prvi put.

  1. Zna Đilas vrlo dobro. Dok su ovi bili na vlasti, opština je plaćala jednoj beogradskoj firmi „analizu prisutnosti u medijima“. Vlasnik je kasnije prodao tu firmu i počeo ozbiljnije da se bavi politikom…

 2. Ovaj gospodin sa bradom je bio zamenik gradonačelnika Radomira Nikolica. Na to mesto izabran je na sednici na koju je dosao iz jagodinskog karantina. Sad kad je ispao iz igre i kad ne moze do cenzusa za ulazak u gradski parlament, kiselo mu grozdje. Znamo vas!

 3. Parlament je isti, što se vlasti tiče, kao i u prošlom sazivu. Čak su naprednjaci osvojili i više glasova. Što pored ovakve opozicije, posebno umišljenih likova iz SSP, i nije bilo teško.

 4. Najveći Djilasov promašaj u Srbiji su ove njuske koje su promenile 5 stranaka, vladale redom sa svima ko im je ponudio i sad drze lekcije o demokratiji i parlamentarizmu. Nama trebaju novi ljudi a to niste vi

 5. Marko,
  komenrar pravo u suštinu.Sve apsolutno tačno.Samo goli i jadni i lični interesi.Turković-smešno.Da li je to Djilasov lider u Kragujevcu.Sa njim nikad neće doći na vlast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.