SSP Kragujevac: Online peticija i prikupljanje potpisa za besplatne udžbenike za učenike kragujevačkih osnovnih i srednjih škola

Društvo Politika

Saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac, prenosimo u celosti.

„Mladi Stranke slobode i pravde u Kragujevcu organizuju akciju prikupljanja potpisa za besplatne udžbenike za đake kragujevačkih osnovnih i srednjih škola. Akcija je počela juče, a ove nedelje će trajati do 10. avgusta. Sugrađanke i sugrađani mogu dati svoj potpis podrške na štandu koji se nalazi kod gradske kafane „Balkan“ u periodu od 15 do 17 časova.

Pored svega, Gradski odbor Stranke slobode i pravde pokrenuo je i online peticiju i poziva sve sugrađane da potpišu istu, na linku – www.peticije.online/besplatni-udzbenici-kragujevac

Podsećamo građane da učenici osnovnih i srednjih škola u Beogradu pored dva kompleta besplatnih udžbenika dobili su i tablete i internet kartice za lakše korišćenje digitalnih udžbenika od Grada Beograda.

Kragujevački učenici od svog Grada nisu dobili ništa. Njihovi roditelji na pomoć ne mogu da računaju i svakog septembra strepe da li će svojoj deci moći da obezbede nesmetan polazak u školu jer je cena udžbenika abnormalno visoka.

Zahtev peticije je jasan, to je: Da čelnici Grada Kragujevca rebalansom budžeta opredele sredstva za dodelu besplatnih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola.

Sredstva za besplatne udžbenike ne bi opteretila budžet Grada koji je ove godine, prema rečima aktuelne gradske vlasti, najveći do sada, a predstavljala bi značajnu pomoć za učenike i njihove roditelje.

Zato, PODRŽI NAŠU INICIJATIVU I POTPIŠI!
Kragujevac to MOŽE!“

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.