SSP: Krizni štab više ne postoji

Izbori 2022

Resorni odbor za zdravstvo Stranke slobode i pravde (SSP), izdao je danas saopštenje u kome osuđuje nereagovanje Kriznog štaba.

Kako navode, u trenutku kada je Srbija prva na svetu po broju novozaraženih u odnosu na broj stanovnika i nakon mesec dana nereagovanja, „tokom kojih je zaraženo 200.000, a preminulo blizu 1.000 ljudi“, Krizni štab je konačno zasedao, ali nije odlučio ništa.

  • Premijerka Brnabić obavestila je javnost da su na sednici Vučićevi politički komesari odbili predloge zdravstvenih radnika i tako priznala da Krizni štab praktično ne postoji. Potpuno je jasno da Vučić odluke donosi isključivo na osnovu istraživanja, kako ne bi izgubio glasove na izborima koji slede. Važni su dakle glasovi, a ne ljudski život, navodise u saoštenju.

Iz ovih razloga je, kaže se u saopštenju, profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, Slobodan Marinković, pre nekoliko dana podneo krivičnu prijavu protiv Ane Brnabić.

  • U prijavi profesor Marinković tereti predsednicu Vlade za nečinjenja koje je dovelo do „katastrofalne epidemijske situacije“ u kojoj na mesečnom nivou umire 1.000 ljudi. Stranka slobode i pravde (SSP) podseća da u zaključanoj fioci Tužilaštva i dalje stoji krivična prijava podneta protiv članova Kriznog štaba, za koje se osnovano sumnja da od početka pandemije prikrivaju stvaran broj zaraženih i preminulih o čemu danas pišu brojni svetski mediji, naglašava se u saopštenju.

Oni od lekara u Kriznom štabu zahtevaju momentalnu reakciju i da odgovore koji je to „najbolji lek protiv kovida na svetu“ koji je predsednik Vučić rekao da Srbija nabavlja. Da obaveste javnost zašto smo i kako dospeli u, kako se navodi, „ovako katastrofalnu epidemiološku situaciji“. Ali i da predstave plan koji će zaustaviti rast brojazaraženih i umrlih od kovida ili stvoriti uslove za lečenje hroničnih bolesnika.

  • To duguju sebi, zbog Hipokratove zakletve koju su položili, svojim kolegama koji se u nemogućim uslovima bore za živote ljudi, ali i svim pacijentima u Srbiji koji od lekara očekuju da ih leče, a ne da se o tome dogovaraju sa političarima koji o tome ništa ne znaju, zaključuje se u saopštenju.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.