SSP: Miloševom vencu preti nepromišljeno prekrajanje

Politika

Miloševom vencu prema najavama preti nepromišljeno prekrajanje, kažu u kragujevačkom odboru Stranke slobode i pravde, uz tvrdnju da gradska vlast „uporno pokazuje i dokazuje da je nije dostojna svojih prethodnika“:

 • Oskrnavila je zgradu Gradske tržnice realizacijom sumanutog i preskupog projekta zatvorene garaže ispod samog objekta. Renoviranje se pomera u nedogled, o čemu smo govorili na nedavno održanoj konferenciji za novinare. Gde je ruka neukih tu su štete u najavi. 

Stranka slobode i pravde smatra da kompleksu  Miloševog venca treba dati dodatu vrednost izgradnjom objekata koji se naslanjanju na sam kompleks, a koji ga ne bi ugrozili i koji bi bili isključivo za namenu kulture i kulturnih događaja. Zato se, kažu, prolasku ulice kroz sadašnju parcelu Doma vojske, a koja će biti tik uz deo kompleksa Miloševog venca.

 • Prolazak ove ulice bi moguće doveo do ubrzanog propadanja brojnih objekata koji datiraju još iz XIX veka. Predlažemo da se na delu parcele Doma vojske, a koja se graniči sa Muzičkom školom i Prvom gimnazijom izgradi amfiteatar sa velikom scenom u kojem bi se tokom leta održavale predstave i koncerti. Izgradnjom amfiteatra grad Kragujevac bi se dodatno izdigao na kulturnoj mapi Srbije, a Kragujevčani bi uživali u brojnim događajima. Lokacija amfiteatra je idealna jer  se nalazi u neposrednoj blizini Teatra „Joakim Vujić“ i Muzičke škole „Dr Miloje Milojević“.
Tagovi:

2 komentara

 1. Ako cemo iskreno i mimo politike objektivni, g-din. sa slike je ove danasnje i doveo na vlast.

  Prema tome i on treba da prihvati odgovornost za sve sto je nas gradjane snaslo.

  Od povecanja poreza na imovinu za 33.34% pa do blago receno haosa u komunalnim preduzecima i njihovom radu (podsecam isti je ukazivao da treba da se pokosi trava).

  Prema tome politicar nismo mi bas toliko naivni, neki mogu nesto i da upamte.

  Toliko o slobodi, pravdi ali i o ziveti slobodno kao gradjanin i poreski obveznik ove zemlje i grada.

  Sve ste obesmislili (i vi na vlasti i vi u tkz. opoziciji).

 2. Dobro si to primetio. Mislim da je gospodin sa slike, posle izdaje i prelaska Dinkićevih preletača u naprednjačku (karantinsku) većinu 2014 godine, bio čak i gradski većnik (u Radomirovom karantinskom Gradskom veću). Duvao je, zajedno sa Turkovićem i Anđelkovićem, u isti rog sa naprednjacima dve godine. Kada je Radomir Nikolić otkačio iz koalicije Dinkićeve izdajnike (posle izbora 2016 godine) naprasno smo dobili velike „opozicionare“ koji vode Đilasove stranku u Kragujevcu. Gospodin sa slike je čak postao i šef SSP u Kragujevcu. V

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.