SSP: Rukovodstvo Topole ni ove godine ne brine za osnovce

Izbori/Bojkot

Opštinski odbor Stranke slobode i pravde u Topoli, uputilo je saopštenje u kome tvrde da „ni ove godine rukovodstvo opštine Topola ne pokazuje brigu za osnovce“.

Kako naglašavaju, početak školske godine za roditelje predstavlja veliki izdatak, a kupovina udžbenika, školskog pribora, odeće i obuće za školarce dodatni udar budžet.

  • Država ne pomaže, opština isto tako. Dok se u opštini Topola povećavaju plate opštinskih većnika, dok se povećavaju dnevnice odbornika, dok se izmišljaju radna mesta u javnim ustanovama, dok se izmišljaju razni savetnici, osnovci OŠ Karađorđe nemaju nikakvu pomoć opštine. Da li je moguće da opština Topola ne može da izdvoji za 750 učenika po 1.100 dinara za jedan obrok u školi? Za udžbenike bolje da ne pitamo. To bi bila misaona imenica. Umesto što se novac troši na stvari od kojih društvo nema nikakve koristi, mnogo bolje bi bilo taj novac uložiti u decu, kaže se u saopštenju.

U saopštenju se potom zaključuje da će, kada SSP dođe na vlast svi osnovci imati pravo na besplatne udžbenike i na jedan obrok „jer treba ulagati u budućnost, a budućnost su naša deca“.

foto: SSP Topola
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.