SSP Topola: Opština Topola polako nestaje

Izbori 2022

Saopštenje koje poptpisuje Dragana Marinković, predsednica OO Stranke slobode i pravde Topola, prenosimo u celosti:

„Za 50 godina stanovnici iz 31 naselja opštine Topola moći će da stanu u jednu ulicu u Topoli. To je, pre svega, posledica odlaska mladih iz Topole, što će pokazati i rezultati popisa.

Pre 20 godina opština Topola imala je oko 27.000 stanovnika, pre 10 godina oko 22.000, što je za skoro 20% manje za samo 10 godina.

Najporažavajuća činjenica je ta što je prema zvaničnim podacima tzv. vitalne statistike stopa prirodnog priraštaja u poslednjih 20 godina u opštini Topola sa negativnim predznakom i kreće se od -7,6 do -18, koliko je iznosila stopa prirodnog priraštaja u 2021. godini.

Druga nepobitna činjenica koja govori o smanjenju broja stanovnika u Topoli je ta, što je pre 20 godina srednju školu u Topoli upisivalo više nego duplo učenika nego što je krenulo ove godine u srednju školu. Situacija nije bolja ni sa osnovnim školama.

Lokalna samouprava ne govori o ovoj temi. Poslanik Dragan Jovanović u NSRS kao prioritete Topole navodi neke druge teme, a ne pominje nove investitore, ne pominje nova radna mesta, ne pominje veća ulaganja u poljoprivredu, ili neku drugu meru koja bi zadržala mlade da ostanu u našoj opštini.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.