SSP: Vlast napravila Belivuka

Politika


Predsedništvo Stranke slobode i pravde upozorilo je danas da nikakve televizijske emisije i laži ne mogu da sakriju činjenicu da je režim Aleksandra Vučića napravio i godinama štitio Veljka Belivuka.

  • Zbog skandiranja grupe navijača Aeksandar Vučić je organizovao emitovanje emisije u kojoj su više desetina puta prikazne forografije iskasapljenih žrtava klana „Velje Nevolje“, navodi se u saopštenju i ukazuje da je Vulin poslao poruku da „navijači koji sada idu na utakmice treba da budu zahvalni Vučiću jer ih niko neće ubiti“.

Vulin je u televizijskoj emisiji poslao poruku da pripadnici klana Veljka Belivuka imaju podršku Dragana Đilasa  i Marinike Tepić da budu pušteni na slobodu, a pojačano naslovima tabloida, time se crta meta na čelu ovo dvoje ljudi, dodae se u saopštenju.

  • Nikakve tv emisije i laži ne mogu da sakriju činjenicu da je upravo Vučićev režim napravio i godinama štitio Belivuka. Da nije tako, Belivuk bi završio u zatvoru još 2017. godine nakon ubistva Vlastimira Miloševića u sred bela dana u centru Beograda, smatra SSP.

U tom trenutku Belivuk je bio slobodan i ako je prema pravosnažnoj presudi već morao da bude na izdržavanju zatvorske kazne zbog prebijanja obezbeđenja direktora Partizana Miloša Vazure. Da je Belivuka tada zadržan u zatvoru i osuđen, on ne bi mogao da ubije ljude čija tela Vulin i Vučič prikazuju, niti da prodaje drogu sve ovo vreme, ukazuje se.

  • Umesto što televizija sa nacionalnom frekvencijom, taboidi koji se uređuju u Vučićevom kabinetu i najviši predstavnici vlasti lažnim optužbama pokušavaju da Mariniku Tepić i Dragana Đilasa povežu sa kriminalnim klanom, SSP smatra da je neophodno utvrditi ko su bili pravi zaštitnici ekipe Veljka Belivuka u samom vrhu vlasti.

Stranka slobode i pravde garantuje da kada bude smenjen „ovaj kriminalizovani režim“ neće više biti zaštićenih saradnika kriminalnih i narko klanova i da će svi koji su bili u funkciji mafije, svi koji su sa njima sarađivali kao i svi koji bezočnim lažima o navodnim vezama ugrožavaju bezbednost opozicionih političara i njihovih porodica, biti procesuirani u skladu sa zakonom“

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.