SSP: Vuk Drašković je 5. oktobra bio na suprotnoj strani

Politika

Stranka slobode i pravde (SSP) je ocenila u saopštenju da je lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković 5. oktobra bio na suprotnoj strani, „na strani Slobodana Miloševića“.

  • Zato ne čudi njegova jučerašnja ocena da je pobeda demokraske opozicije na izborima 2000. godine i odbrana izborne volje građana ‘organizovana od strane KGB-a, Udbe, JSO, Zemunskog klana i mafijaša’, naveo je SSP.

U saopštenju se kaže da je Drašković 5. oktobar „dočekao na čuvenoj vlasti u Beogradu zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije, a samostalnim izlaskom na izbore i kandidovanjem sopstvenog predsedničkog kandidata – koji je zapravo bio protivkandidat kandidatu Demokratske opozicije Srbije – svesno ili nesvesno učestvovao u pokušaju političkog spašavanja Slobodana Miloševića. Srećom, nije uspeo“.

  • Drašković se odavno politički sunovratio, a njegove današnje ocene o 5. oktobru su njegov moralni sunovrat i uvreda za sve građane koji su se čitavu deceniju ‘90-ih godina borili za demokratsku, slobodnu i proevropsku Srbiju, zaključuje SSP u saopštenju.
Tagovi:

1 thought on “SSP: Vuk Drašković je 5. oktobra bio na suprotnoj strani

  1. Uvek je bio. Ovi iz DB će vam to sigurno potvrditi. On je sigurno bio njihov najbolji operativac među viđenijim srpskim opozicionim političarima tog vremena. Za kratko vreme je uspeo da ogadi narodu opozicionu priču i da smesti SPO u večitu opoziciju (osim u BG od 1996 do 2000 kada su podršku manjinskoj vlasti SPO u prestonici davali SPS i JUL). Mi koji smo od početka bili u SPO nismo to na vreme ukapirali pravdajući to Vukovom političkom „mudrošću“ i „poštenjem“. Tek danas jasno vidimo da se radilo o klasičnoj političkoj izdaji i prikrivenoj kolaboraciji sa Miloševićevim režimom. To se posebno pokazalo 2000 godine kada je SPO izašao sa svojom listom (van DOS-a) na savezne izbore i svojim kandidatom na predsedničke izbore (Voja Mihailović), slabeći opozicioni front i dajući time direktnu podršku Miloševiću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.