SSP: Zastrašivanje svedoka

Društvo

Ekspresno reagovanje policije na prijave Dragana Markovića i pozivanje svedoka čiji je identitet on nezakonito otkrio, još je jedan dokaz da postoji namera da se zastraše svedoci i žrtve Palminih monstruoznosti, saopštila je Stranka slobode i pravde.

  • Ako je država priznala da u Jagodini ne postoje uslovi za nezavisnu istragu, kome je palo na pamet da svedoka koji je još 24. aprila prijavio policiji pretnje i uznemiravanja sada zove u Palmin privatni grad, kršeći tako logiku i zloupotrebljavajući zakonsku proceduru, pitaju iz SSP.

Ta stranka u saopštenju zahteva od svih institucija da prestanu sa pokušajima da zaštite Palmu i da se stave u službu istine i pravde, tako što će svedocima i žrtvama obezbediti poseban status.

  • Umesto lova na svedoke i žrtve, to je posao policije, tužilastva i sudova, a ukoliko oni ne počnu da rade, bićemo prinuđeni da zaštitu za naše građane tražimo od međunarodnih tela za zaštitu ljudskih prava, navodi SSP.

    Stranka slobode i pravde traži da svedok koji je prvi progovorio o svemu što se dešava na Palminim žurkama bude saslušan u Beogradu i da nadležni organi tako pokažu da zaista žele da saznaju istinu, a ne da maltretiraju one koji više neće da ćute.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.