Šta Kragujevčani misle o tome što je grad preuzeo investiranje rekonstrukcije Tržnice (VIDEO)

Grad naslov Video

Pre dva dana glavna vest u Kragujevcu bila je da je Grad doneo rešenje kojim je zvanično postao finansijer i suinvestitor izrade projekta i završetka radova na rekonstrukciji Gradske tržnice. Koliko su Kragujevčani upoznati sa ovim promenama i šta misle o tome, pitali smo ih u anketi našeg portala.

  • Ovo se stvarno dugo radi, treba već jednom da završe, a grad koji je preuzeo, ne verujem da mogu nešto da urade, ovo nešto mrtvo stoji, šta je u pitanju, ko šta radi, ne znam, bilo bi dobro da završe to, kaže jedan od sagovornika.

Jedna Kragujevčanka ističe da nije u toku, ali da gaji nadu da će se radovi uskoro završiti, dok je druga bez nade, kaže „ne nadam se, neće biti skorije završena”.

Još jedan sagovornik navodi da rekonstrukcija traje dugo i da je pitanje koliko će još trajati, „sve traje dugo, odlaže se”, po njegovom mišljenju nije dobra ideja što je grad preuzeo finansiranje na sebe.

Ovom mišljenju suprotstavlja se mišljenje drugog Kragujevčanina koji navodi da je to dobro, te veruje da će se Tržnica završiti u skorijem roku, „ipak je bolje da to radi grad nego država, to je ipak gradsko”.

Jedna sugrađanka kroz osmeh kaže „ako ne bude završena do kraja ove godine, biće valjda nekad, nadamo se”.

Podsećamo, u rešenju se navodi da će grad u Projektu uzeti učešće na taj način što će u delu koji se odnosi na rekonstrukciju matičnog objekta Gradske tržnice učestvovati u svojstvu finansijera, a u delu koji se odnosi na radove na izgradnji zgrade podzemnog trgovinskog objekta i ograde, u kompleksu zelene pijace „Centar” u Kragujevcu u svojstvu suinvestitora, a sve u u smislu Zakona o planiranju i izgradnji.

Snimateljka: Jelena Nikolić
Tagovi:

1 thoughts on “Šta Kragujevčani misle o tome što je grad preuzeo investiranje rekonstrukcije Tržnice (VIDEO)

  1. Ma samo da uklone ona dva bunkera koji u narodu poznatiji izkarikirani naziv klozeti, ostalo kad bude bilo biće. Kada prolazim tuda, muka mi je da gledam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.