Šta videti u „Noći muzeja“

Kultura

Spomen-park „Kragujevački oktobar“ ove godine pridružuje se nacionalnoj muzejskoj manifestaciji “Muzeji za 10”

U okviru ove manifestacije, u subotu 15. maja, biće organizovana „Noć muzeja“, na kojoj će posetioci moći da vide sledeće postavke:

STALNA POSTAVKA MUZEJA „21.oktobar“

Stalna, multimedijalna postavka o oktobarskoj tragediji, streljanju više hiljada Kragujevčana 21. oktobra 1941. godine. U okviru postavke je i ciklus slika ’’Kragujevac 1941’’ Petra Lubarde, umetnikov legat Spomen – parku. Posetioci mogu obići i Memorijalni park, koji se prostire na površini od 352 ha i obuhvata 30 masovnih grobnica, a 14 grobnica je umetnički oblikovano spomenicima (10 spomenika).

Dokumentarna izložba “STARO VOJNIČKO GROBLJE U KRAGUJEVAČKIM ŠUMARICAMA“

U prizemlju Muzeja “21. oktobar“, posetioci će pored stanlne postavke muzeja, imati priliku i da pogledaju dokumentarnu izložbu autora, Nenada Karamijalkovića. Izložba govori o jednom od najstarijih vojnih groblja u Srbiji, gde su u kontinuitetu sahranjivani i srpski i vojnici protivničkih strana od 1866. do 1944. godine.

IZLOŽBA SLIKA LJUBICE CUCE SOKIĆ

U depandansu Spomen-parka, galeriji „Mostovi Balkana“ biće otvorena izložba slika jedne od naših najznačajnijih umetnica, Ljubice Cuce Sokić, iz zbirke Galerije SANU. Izložba će biti otvorena od 19 časova.

Tokom „Noći muzeja“, muzeji I galerije radiće do 22 časa.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.