Stevanović o Šumadija Sajmu – Izuzetne zloupotrebe, otuđivanja imovine, rukovodioci zalutali

Izbori/Bojkot Politika

– Kragujevac je nekada bio sajamski grad, sa prestižnim manifestacijama koje su privlačile čitav region, a danas Šumadija sajam praktično ne postoji. Rukovodioci su tamo zalutali, vrše se izuzetne zloupotrebe, otuđivanje i rasturanje imovine, rekao je na današnjoj konferenciji za medije lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović.

– Pre više od 15 godina, kada smo ušli u taj projekat, cilj je bio da Kragujevac postane sajamski grad, a to znači prestižan grad. Sajam je sam sebe izdržavao. Kragujevac je postao poznati sajamski grad, sa sajmovima na najvišem nivou. Imali ste, primera radi, sajmove kamena, automobila, poljoprivrede, građevinarstva, rekao je Srevanović.

Restoran na sajmu radio je punom parom, bio je opremljen po najvišim standardima, kaže lider ZZŠ. 

Odmaralište na Kopaoniku, navodi Stevanović, (kojim je nekada rukovodio Sajam, prim.aut.) beležilo je između 38.000 i 40.000 noćenja godišnje, a sada ih za tri meseca imate samo 6.000 (sajam je pripojen Centru za obrazovanje, prim.aut.).

– Postojao je plan za još jednu zgradu na Kopaoniku od 6.000 kvadrata. To vam je nekada bio Šumadija sajam, lice grada, istakao je danas Stevanović.

Onda je, kaže on, došlo do promene vlasti i od tada „Sajam je u nestajanju”.

– Rukovodioci su tamo zalutali, vrše se izuzetne zloupotrebe, otuđivanje i rasturanje restoranske imovine. Imamo li mi danas uopšte Sajam?, pita Stevanović, naglašavajući da misli na period pre KOVID-a 19, a i na onaj koji će doći posle pandemije. 

– Na koji način je otuđena imovina restorana, gde je sada Kopaonik i kakvi se tamo radovi obavljaju bez tendera, postavlja pitanja Stevanović i kaže da je današnji Sajam slika grada i da je „neverovatno šta se sve u ovom gradu radi, a da nikoga nije briga i niko ni za šta ne snosi odgovornost”.

– Potop, zaključuje Veroljub Stevanović.

Autor: Jovana Mladenović
Izvor i foto: Info KG

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.