Stipendije Dositeja na Univerzitetu u Kragujevcu dobio 141 student

Društvo Grad

Najboljim studentima završnih godina osnovnih i master studija fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Republike Srbije, Vanja Udovičić, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i rektor Univerziteta prof. dr Nenad Filipović uručili su stipendije Dositeja.

  • U okviru Akademske nedelje i ove godine želimo da dođemo do svakog univerzitetskog grada, razgovaramo sa studentima i da lično kroz dodelu stipendije i plakete doprinesemo njihovom daljem usavršavanju. Svaki stipendista je to zaslužio svojim zalaganjem, trudom i radom a prvenstveno svojim dokazanim znanjem, rekao je ministar Udovičić.

  • Znanje koje usvajaju i pokazuju da su najbolji u tome je ono što će nastaviti da gradi naš grad Kragujevac i celu Srbiju, kazao je gradonačelnik Dašić.

Stipendije Dositeja dobio je 141 student Univerziteta u Kragujevcu, a na nivou Srbije Fond za mlade talente Republike Srbije dodeliće ukupno 1.550. Iznos mesečne stipendije je sa 25.000 povećan na 32.000 dinara, pa će svaki stipendista tokom deset meseci studiranja dobiti 320.000 dinara.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.