Štrajkački odbor Fijat plastika smatra da FCA želi da amortizuje učinak štrajka

Društvo Ekonomija

U kragujevačkoj fabrici Fijat plastik koja proizvodi branike za automobil „fijat 500L“ generalni štrajk će se održavati samo onim danima kada radi sestrinska kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija(FCA), rečeno je danas Beti u Štrajkačkom odboru.

U Štrajkačkom odboru smatraju da FCA slanjem svojih zaposlenih na plaćeno odsustvo za vreme štrajka u Fijat plastiku želi da „amortizuje“ njegov učinak i finansijski iscrpi radnike Fijat plastika.

Predstavnik Štrajkačkog odbora Bojan Božović je rekao da je to razlog što se danas u Fijat plastiku ne štrajkuje i tako će biti sve dok se kolege iz FCA ne vrate na posao sa plaćenog odsustva koje će, kako je rekao, trajati do narednog utorka.

Božović je „vezu“ štrajka u Fijat plastiku sa FCA objasnio činjenicom da rukovodstvo te kompanije nameće Fijat plastiku „nezakonit i neustavan Kolektivni ugovor“.

Štrajkački odbor je ranije naveo da je štrajk počeo zbog smanjenja zarada kojim su u Fijat plastiku „kažnjeni“ jer Samostalni sindikat nije hteo da prihvati „stavku“ ugovora o odricanju od štrajka.

Jučerašnji pregovori Štrajkačkog odbora sa predstavnikom FCA, menadžerom za ljudske reusrse Nikolom Jerotijevićem, su propali te je odluka o generalnom štrajku ostala na snazi.

Piše: Gordana Mirović, Beta
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.