Stranka slobode i pravde traži od vlasti hitno usvajanje zahteva za beneficirani radni staž

Doba korone Izbori 2022

Odbor za zdravstvo Stranke slobode i pravde zahteva od Vučićevog režima da odmah odgovori na zahtev nezavisnih sindikata za uvođenje beneficiranog radnog staža zdravstveni radnicima koji rade u Kovid sistemu. 

Ćutanje režima govori da ih život zdravstvenih radnika ne zanima kao i da je bilo kakva javna rasprava o stanju u kome se nalazi zdravstveni sistem nepoželjna. Životi pacijenata i zdravstvenih radnika su ovom režimu manje važni od rejtinga koji pokušavaju da održe lažima o uspešnoj borbi protiv  Covida-19.

Ogromna fizička iscrpljenost zbog rada u nemogućim uslovima, neplaćeni prekovremeni sati, psihičke traume zbog  velikog broja umrlih pacijenata su samo neki od gorućih problema u zdravstvu, ali i razlog zašto bi odluka o beneficiranom radnom stažu bila mali, a zasluženi, znak zahvalnosti celog društva za lične žrtve velikog broja zdravstvenih radnika.


Pored medicinara odluka o beneficiranom radnom staža je posebno važna za osoblje koje čisti i održava Kovid objekte, radeći satima u skafanderu  za republički minimalac. 

Stranka slobode i pravde traži od vlasti hitno usvajanje zahteva za beneficirani radni staž, a našim medicinarima herojima obećavamo da će skori kraj naprednjačkog režima doneti brzo i pravedno rešenje kako pitanja beneficiranog radnog staža tako i drugih teških  problema koji muče pacijente i zdravstvene radnike.

Resorni odbor za zdravstvo Stranke slobode i pravde

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.