STRATEŠKO PARTNERSTVO ŠUMADIJSKE REGIJE I POKRETA ZA BUDUĆNOST (VIDEO)

Politika

U Kragujevcu je danas potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu između Šumadijske regije i  Pokreta za budućnost Gornjeg Milanovca.

Sporazum su potpisali predsednik Šumadijske regije i član predsedništva Pokreta slobodnih građana Saša Milenić i dr Milan Petrović, predsednik Pokreta za budućnost Gornjeg Milanovca.

U oba udruženja saglasni su da je potrebna korineta promena političkog, društvenog, obrazovnog, privrednog, poljoprivrednog, zdravstvenog, medijskog i kulturnog sistema, Srbija nastaviti zaostajanje za razvijenim zemljama, a trend iseljavanja građana poprimiće još „tragičnije razmere“.

Kako se navodi u saopštenju, „potpisani Sporazum predstavlja institucionalni okvir za međusobnu saradnju Šumadijske regije i Pokreta za budućnost Gornjeg Milanovca. Prema rečima Saše Milenića, današnjim Sporazumom ulaže se u budućnost Šumadije:

– Smatramo očiglednim da je režim Srpske napredne stranke koncentrisao svu moć u rukama samo jednog čoveka i potpuno umrtvio politički tonus i svaku preduzimljivost. U mrtvom moru Vučićeve autokratije društveniživot zajednice se raspada i atomizuje.

Sporazum je, kaže Milenić, povezivanje dva udruženja čiji su članovi posvećeni svojim zavičajnim sredinama. Odnosno, „povezivanje snaga koje će činiti infrastrukturu Pokreta slobodnih građana na prostoru Centralne Srbije“.

Predsednik Pokreta za budućnost Gornjeg Milanovca dr Milan Petrović istakao je da je „programska sličnost oba udruženja“ bila odlučujući faktor za potpisivanje Sporazuma.

– Osnovani smo prošle godine, pratimo politička dešavanja u Šumadiji i Srbiji.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.