STRUČNA PRAKSA PA POSAO ZA NAJBOLJE

Društvo Grad

Svetske kompanije iz kragujevačkog „Majnd parka“ brinu o najboljim akademcima sa ovdašnjeg univerziteta. Posle diplomiranja, velika šansa za studente Ekonomskog i Fakulteta inženjerskih nauka.

POZNATE svetske kompanije koje posluju u centru Šumadije, poput „Fijat – Krajsler automobila“, te fabrika u novootvorenom „Majnd parku“ čije su perjanice „Simens“, „Cepter“ i „Vajker Nojson“, odlučile su da studentima Ekonomskog fakulteta i Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu omoguće stručnu praksu u svojim pogonima. Posebna pogodnost je i to što će, kao je nagovešteno, najuspešniji akademci, po diplomiranju, najverovatnije moći da računaju i na stalno zaposlenje.

Ovakva strategija je poseban zamah dobila posle nedavnog potpisivanja Protokola o saradnji između Univerziteta u Kragujevcu i „Majnd grupacije“, a rektor prof. dr Nenad Filipović kaže da će visokoškolske institucije – upravo zbog ovakvog povezivanja sa privredom – nastavne planove i programe uskladiti sa potrebama poznatih svetskih brendova.

Saradnje je, međutim, bilo i ranije, pa je tako automobilski gigant „Fijat – Krajsler Srbija“, poučen pozitivnim efektima višegodišnje oslonjenosti na ovdašnji Fakultet inženjerskih nauka, odlučio da šansu za stručno usavršavanje tokom studiranja omogući i grupi budućih ekonomista koji se školuju u Kragujevcu.

Polovinom marta je i kompanija „Cepter“ potpisala sličan sporazum sa ovdašnjim Ekonomskim fakultetom, a studentima je najavljena i mogućnost zapošljavanja širom sveta…

– Sporazum će studentima omogućiti da, uz teorijska znanja, steknu i neophodnu praksu. Istovremeno, za fakultet to znači bolje pozicioniranje u okruženju, s obzirom na to da smo u prilici da budućim akademcima ponudimo obavljanje stručne prakse u najboljim i najpoznatijim svetskim kompanijama – zaključuje dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Petar Veselinović.

POSAO

ZVANIČNICI pomenutih kompanija nisu mogli da preciziraju kada će angažovati prve studente koji završe praksu u ovim firmama, ali se nezvanično saznaje da bi tako nešto moglo da se dogodi već početkom septembra. Štaviše, u jednoj od kompanija koje posluju na teritoriji Kragujevca je nagovešteno i to da će najbolje i najangažovanije studente zaposliti odmah, dok će ostale pozivati „po potrebi“.

IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.