An electrical pole with a blue sky in the background

Strujni udar uništio kućne uređaje, Elektrodistibucija ne priznaje štetu

Grad

Porodica Nenada Stankovića iz ulice Kraljevačkog bataljona bila je pet dana bez električne energije zbog „strujog udara“ koji je spržio televizor, veš mašinu, rernu i deo aparata u kući.

Stankovićeva supruga Tanja kaže za Glas Šumadije, da im je, kao što je bilo najavljeno, zbog radova na mreži u utorak 4. juna u 8.45 iskljčena struja zbog premeštanja strujomera na nove bandere.

 • Radovi su trajali do 14.20, a kada je napajanje ponovo uključeno primetili smo da se nešto čudno događa, pre svega zbo toga što su se grejali zidovi u delovima kroz koje prolaze provodnici. Muž proverava nekolIko utičnica u kojma struja probija na oba pola, a napon u njima je umesto 220 volti, dostigao čitavih 380 volti, opisuje Tanja dramatičan događaj i nastavlja:
 • Utrčavam u dečju sobu u kojoj je spavala moja dvogodišnja unuka koja je puna dima od zapaljenog televizora, čupam kabal iz utičnice iznosim unuku napolje i pozivamo vatrogasce koji nam odgovaraju da nema potrebe da intervrnišu ako nema otvorenog plamena i preporučuju nam da pozovemo dežurnu službu kragujevačke Elektrodistribucije.
 • Posle upornog višečasovnog pozvanja dobijmo Dežurnu službu gde nas obaveštavaju da dođemo narednog dana ujutru da prijavimo problem. To znači da smo njihovom greškom čitav dan bez struje, ali prihvatamo predlog i narednog jutra prijavljujemo kvar. Oko podneva stiže ekipa, penje se na banderu i prvo konstatuju da je neki problem sa klemama, potm gledaju štender na našem krovu i kažu da je problem sa instalacijama u kući koje nisu u njihovoj nadležnosti, navodi Tanja.

Ostatak drugog dana bez struje proveli su u traženju električara koji je narednog dana detaljno poverio sve instalacije i konstatovao da one nisu krive za strujni udar, koji je uništio deo bele tehnike.

Još tri dana su proveli bez struje u ubeđivanju Elektrodstribucije da pihvati odgovornost za nastalu štetu, ali za sada im je distributer samo priklučio struju, a da je problem na njihovoj strani dokazuje i to što su majstori menjali samo dovodne kablove do novog strujomera od kada nema nikakvih problema sa instalacijama u kući.

Tagovi:

11 thoughts on “Strujni udar uništio kućne uređaje, Elektrodistibucija ne priznaje štetu

 1. Samo tuzba i krivicna prijava su pravno sredstvo a ako i od toga nista onda Radomirova motka je spas ne samo protiv njih nego za sve zutokljunce koji se bahate i koji nemaju ni fundamentalnog znanja.

 2. Obavezno ih tužite za naknadu štete i pretrpljeni stres. Dobijate ih na sudu garantovano.

 3. SLIČNO SE MENI DESILO, DOŠLI MAPRAVILI ZAPISNIK I TRI ĐESECA SAM ČEKAO KOMISIJU DA ODOBRI ŠTETU POSTO DU TAD BILI ODMORI. ŠTA JE POENTA REČENO MI JE DA SVE URADJAJE POPRAVIM O SVOM TROŠKU DA UZMEM RAČUNE ZA POPRAVKU I DODJEM DA NAPLATI. TU POČINJE PROBLEM MAJSTOR MI ZA PISANJE RAČUNA UVEĆAVA RAČUN ZBOG PDV SONI TV KOJI SAM ODNEO NA POPRAVKU NIJE MOGAO DA SE POPRAVI JER JE GOREO IAKO JE STAR 4. G. ZNAČI ZA TAJ TV NISAM DOBIO NI DINARA JER NIJE POPRAVLJEN, DRUGI TV SAMSUNG JE BIO STAR 8 G. NA BLAGAJNI SAM DOBIO SAMO 20% OD CENE RAČUNA JER 80% JE SMANJEN JER JE STAR 8 G. SVE U SVEMU OSTAO SAM BEZ SONI TV KOJI KE RADIO BESPREKORNO A ZA DRUGI TV SAM DOBIO 1280 D.

 4. Stvar je prosta, nisu lepo priključili nulti provodnik kako treba, zbog toga je došlo do problema, ne odustaje, oderite bandu! Srećno!

 5. Zamenili su nulu i fazu. To se meni desilo u selu kod Šapca pre 20 god ali je samo nekoliko domaćinstava bilo oštećeno. Radnici iz EDB su sami prihvatili da nadoknade štetu a da ih neprijavimo! Potpuno je jasno da su radovi izvedeni neodgovorno urađeni? Ovde ima elemenata za krivičnu prijavu po više elemenata. Prvo za realno ugržavanje života zbog opasnosti od strujnog udara i požara a drugo zbog svesnog obmanjivanja i dovođnja u zabludu potrošača sa ciljem da EDB ostvari protiv pravnu imovinsku korist ne isplaćuvanjem štete. Tužite ih i za pretrpljenih strah i izgubljeno vreme za sve što možete a krivično odgovorni lice u EDBu.

 6. Elektro distribucija i komunalno to su dve institucije u ovoj državi kojima je dozvoljeno da pelješe ovaj narod sa objašnjenjem pa čak i bez objašnjenja jer im se može. A narod je tu da spusti glavu i dozvoli im da rade šta hoće koga je više briga za narod u ovoj državi odavno.

 7. IMAO SAM ISTI SLUCAJ KADA SU UMESTO NULE VEZALI FAZU … SAMO TUZBA U OVOJ NAZOVI DRZAVI …

 8. Meni je isto elektrodistribucija Sopot intervenisala jer je počeolo da varniči u romanu gde je strujomer i osigurači i nisu nešto dobro povezali i tog momenta je izgorela elektronika Ariston rerne i satelitski Resiver.Nisu hteli da priznaju da je to njihova greška i ništa nisam mogao da naplati.Zato moj savet: Kada vam nešto rade oko struje isključite sve uredjaje i kada završe tražite da provere prvo napon u utičnicama pa ih onda pustite da odu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.