Studenti odseka Likovnih umetnosti FILUM-a pokrenuli peticiju: Hoćemo prostor, ne obećanja

Društvo Grad naslov

Studenti Likovnih umetnosti FILUM-a pokrenuli su peticiju „Hoćemo prostor, ne obećanja” zbog, kako navode, nehumanih uslova u kojima studiraju, a peticiju su naslovili za prof. dr Zorana Komadinu, redovnog profesora i dekana Filum-a u Kragujevcu, u nastavku prenosimo tekst peticije:

Iseljavanje iz prostorija OŠ „Đura Jakšić” u Kragujevcu studenata odseka Likovnih umetnosti Filum-a i obezbeđivanje drugog prostora sa adekvatnim uslovima za rad.

Zbog čega je ovo važno?

Filum preko 20 godina nema svoju zgradu. Svake godine slušamo nova obećanja o izgradnji/premeštanju studenata u neki već postojeći objekat. NIŠTA od toga se nije realizovalo! Boravimo u OŠ „Đura Jakšić”, primorani da trpimo u najmanju ruku NEHUMANE uslove. Prostorije su male, pune vlage, buba, kaplju FEKALIJE, grejanje, struja i voda često nisu u funkciji, prozori ne mogu da se otvore, zidovi su oronuli, inventar i podovi dotrajali. Ugrožavamo svoje zdravlje svakog dana. Neki studenti imali su i alergijske reakcije. Sve su to razlozi zbog kojih tražimo bolji prostor i NEĆEMO STATI do ispunjenja zahteva! Koliko su uslovi zapravo nepodnošljivi znamo SAMO mi koji tamo boravimo.
Podrška u vidu online peticije je najlakši način da nam pomognete u ovoj inicijativi.

Inicijativu su do sada podržali brojni studenti i profesori sa našeg fakulteta, ali ova vest MORA da se širi dalje.

Potpiši peticiju!
Podrži nas!

Tagovi:

3 thoughts on “Studenti odseka Likovnih umetnosti FILUM-a pokrenuli peticiju: Hoćemo prostor, ne obećanja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.