Studenti Pravnog fakulteta u Kragujevcu traže od profesora da podrže njihove zahteve

Društvo

Studentska Asocijacija Pravnog fakulteta u Kragujevcu, koja je sastavni deo Studentskog parlamenta te visokoškolske ustanove, uputila je danas zvaničnu molbu rektoru Univerziteta u Kragujevcu, kojom od njega, ali i svih profesora, traže „da stanu uz svoje studente“.

Studenti traže da se smanji broj ESPB potrebnih za upis na status studenata koji se finansiraju iz budžeta, smanji sa 48 na 42, ali i da ESPB bodovi ne budu uslovza upis sledeće studentske godine.

  • Uslovi koji su predviđeni u redovnim okolnostima ne mogu biti predviđeni i ove godine. Online nastava nije zamena za redovnu nastavu i nikako ne pruža studentima ono što pružaju predavanja na fakultetu. Ukoliko neko smatra da je online nastava ono što je i nastava koja se organizuje u amfiteatru, zbog čega uopšte profesori i drže predavanja i da li će ikada više predavanja na fakultetima biti ili će se sve svoditi na online nastavu, kažu studenti.

U Studentskoj asocijaciji Pravnog fakulteta kažu i da preporuke Ministarstva prosvete o smanjenju ispitne materije za 20 posto nisu prihvatili svi profesori.:

  • Ispitni rokovi u redovnim godinama organizuju se tokom cele studentske godine, a ove godine svi rokovi su organizovani od maja meseca do oktobra. Važno je i pitanje visine školarina. Smatramo da je u najkraćem mogućem roku neophodno definisati način na koji će se odvijati nastavni proces u predstojećoj studentskoj godini. Naročito se plašimo za položaj studenata prve godine, koji se nalaze u dilemi po pitanju zakupljivanja stana, a svima je poznato da je upravo ovaj period tokom kojeg brucoši rešavaju svoje stambeno pitanje, navodi se u saopštenju Studentske asocijacije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.