SUĐENJE SINDIKALCU PO TUŽBI PREDSEDNIKA UPRAVNOG ODBORA

Društvo

Sindikalna organizacija vojne fabrike „Zastava oružje“ ocenila je danas  da suđenje njenom predsedniku Draganu Iliću, predstavlja pojačavanje pritiska kako bi se oslabio jedan od najačih sindikata u Srbiji, „otupela njegova borbenost i suzbila sloboda mišljenja, izražavanja, kao i sloboda govora“.

Sindikat je najavio da će obavestiti sve političke i sindikalne međunarodne institucije o „gaženju sindikalnih sloboda i do sada nezabeleženom progonu koji se sprovodi protiv svog predsednika“..

U ponedeljak, 4. novembra, u Osnovnom sudu u Kragujevcu počeće glavni pretres protiv predsednika fabričkog sindikata Dragana Ilića, na osnovu krivične prijave koju je protiv njega podneo predsednik Nadzornog odbora fabrike Zastava oružje pukovnik Ivica Мarjanović.

U saopštenju se ističe da je pukovnik Marjanović u krivičnoj prijavi optužo Ilića da ga je napao i da je uzmičući unazad „udario u štok vrata, pri čemu je navodno povredio kičmu“ zbog čega je kasnije zatražio lekarsku pomoć na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu.

Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu  tereti Ilića za krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, iako, po tvrdnjama sindikata, niko od saslušanih svedoka nije video da je pukovnik Marjanović bio napadnut, osim pripadnika Ministarstva odbrane i član Nadzornog odbora fabrike Amira Osmanagića.

Sindikat ističe da je pukovnik Marjanović u aprilu ove godine, Iliću koji je dobio otkaz zbog sindikslnih aktivnosti, zabranio ulazak u fabrički krug jer bi time, kako se navodi „ugrozio interes i bezbednost države Srbije, odbrambene industrije Srbije i zaposlenih“.

Tagovi:

1 komentar

  1. A prepošteni Ilić, cvećka od čoveka, duša jedna, suza suzu stiže… Doživotni veliki vodja ko Gadafi, promenio Statut da može da se izabere stoti put, od dobrog sindikata napravio grupicu šarlatana koje šeta ko pijane kokoške a koji ne smeju da pisnu. Odbornici mu služe ko dekor i ne pitaju se i ne služe ničemu sim da aminuju enormno trošenje novca za lagodan neradnički život tri-ćetri pojedinca. I zna se barem jedno mesečno radna večera za poslušne. Grbo, idi bre brate što pre i spasi koliko toliko sindikat od daljeg urušavanja. Ako i sada namestiš izbore za par meseci ugasićeš sindikat.

    P.S. I povedi Kaću, mole te radnici !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.